Konu
:
Kabak Ekşisi Nasıl Yapılır - Ekşili Kabak - Malatya Yöresi Yemeği
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Ekşisi Nasıl Yapılır - Ekşili Kabak - Malatya Yöresi Yemeği
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Ekşisi Nasıl Yapılır - Ekşili Kabak - Malatya Yöresi Yemeği
kabak ekşisi nasıl yapılır - ekşili kabak - malatya yöresi yemeği
Malzemeler:
6 adet kabak
6 adet dolmalık biber
200 gram kıyma
1 kaşık tereyağı
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
Yarım su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı pekmez
1 çorba kaşığı erik ekşisi
5-6 dal maydanoz
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Kızartmak için sıvı yağ
Yarım su bardağı su
Hazırlanışı:
Kabak ve biberleri yıkayıp içlerini çıkarın
Sıvı yağda kızartın
Tereyağını tavaya alıp, eritin
Yemeklik doğradığınız soğan ve kıymayı kavurun
Salça ve yıkanmış pirinçleri de koyun ve kavurmaya devam edin
Hazırladığınız bu harca 1 çorba kaşığı pekmez ve 1 çorba kaşığı erik ekşisini, karabiberi, tuzu, ince kıyılmış maydanozu ekleyin
Yarım su bardağı su ilave edip, 1-2 taşım kaynatın
Kızarttığınız kabak ve biberlerin içine doldurun
Tencereye yerleştirin
Kalan salçalı suya biraz daha su ekleyip, 10-15 dakika pişirin
Sıcak olarak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul