Konu
:
Ankara Usulü Efelek Dolması Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Ankara Usulü Efelek Dolması Nasıl Yapılır
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ankara Usulü Efelek Dolması Nasıl Yapılır
Ankara usulü Efelek Dolması nasıl yapılır
Malzemeler
2 bağ efelek
1 su bardağı prinç
2 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
100 gr kavrulmuş kıyma
1 demet dereotu (kıyılmış)
1 demet maydanoz (kıyılmış)
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Tarifi
Bahçeden toplanan efelekler yıkandıktan sonra sıcak suda çok hafif haşlanır
Başka bir tavada hazırlanan dolma içi ile sarılır
Sarılan efelekler bir tencereye dizilir, üzerini kapatacak kadar su koyulur
Yine suyuna da hafif salça ve yağ katılır
Yaklaşık 30 dk kadar orta atede pişirilir
Servis yapılırken üzerine isteğe göre, sarımsaklı yoğurt dökülebilir
Birde bu dolmanın içi diğer dolma içlerine göre hazırlık aşamasında daha fazla pişirilmeli, çünkü efelek çabuk pişen bir ot türüdür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul