Yalnız Mesajı Göster

Ankara Usulü Efelek Dolması Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ankara Usulü Efelek Dolması Nasıl Yapılır




Ankara usulü Efelek Dolması nasıl yapılır



Malzemeler

2 bağ efelek

1 su bardağı prinç

2 adet soğan

1 yemek kaşığı tereyağı

100 gr kavrulmuş kıyma

1 demet dereotu (kıyılmış)

1 demet maydanoz (kıyılmış)

1 tatlı kaşığı salça

Tuz

Tarifi

Bahçeden toplanan efelekler yıkandıktan sonra sıcak suda çok hafif haşlanır

Başka bir tavada hazırlanan dolma içi ile sarılır

Sarılan efelekler bir tencereye dizilir, üzerini kapatacak kadar su koyulur

Yine suyuna da hafif salça ve yağ katılır Yaklaşık 30 dk kadar orta atede pişirilir

Servis yapılırken üzerine isteğe göre, sarımsaklı yoğurt dökülebilir

Birde bu dolmanın içi diğer dolma içlerine göre hazırlık aşamasında daha fazla pişirilmeli, çünkü efelek çabuk pişen bir ot türüdür



Alıntı Yaparak Cevapla