Yalnız Mesajı Göster

Kestaneli Dana Güveç Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Dana Güveç Tarifi




Kestaneli Dana Güveç tarifi

için Malzemeler :

400 gr dana kuşbaşı

20 kestane

2 havuç

8-10 arpacık soğan

10 diş sarımsak

1 çorba kaşığı kişniş tohumu

3 defneyaprağı

1 çorba kaşığı kuşüzümü

1 tatlı kaşığı tozşeker

1 çorba kaşığı sirke

5-6 sivribiber

1 çorba kaşığı nar ekşisi

1 su bardağı su

30 gr margarin

2 dal maydanoz

Tuz

Kestaneli Dana Güveç

yemeğinin hazırlanışı:

Soğan ve sarımsakları soyun Sarımsak, soğan, kişniş, defne yaprakları, kuşüzümü, şeker ve sirkeyi bir kâsede karıştırınEti karışıma ilave edip üzerini streç folyo ile kapatıp 6 saat buzdolabında bekleterek marine edin

Kestanelerin üzerini çizip hafif diri kıvamda haşlayın ve kabuklarını soyunBiberleri temizleyip iri iri doğrayınHavuçları temizleyip dilimleyin

Eti güvece alınBiber, havuç, nar ekşisi ve suyunu üzerine ilave edinMargarini küp küp doğrayıp serpiştirinÜzerini alüminyum folyo ile örtüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirinFolyoyu çıkarıp kestaneleri ilave edin ve 10 dakika daha pişirinMaydanozu kıyıp üzerine serpiştirinSıcak olarak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla