Konu
:
Papaz Yahnisi Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Papaz Yahnisi Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Papaz Yahnisi Nasıl Yapılır
Papaz Yahnisi nasıl yapılır
Değişik lezzetler arayanlar için hoş bir yemek tarifi
Malzemeler
•750 gr dana kuşbaşı(tas kebaplık)
•125 gr margarin veya tereyaği
•60 adet arpacık soğan
•2 baş sarımsak
•6 su bardağı su
•1 çay kaşığı tarçın
•1 çay kaşığı yeni bahar
•2 çay kaşığı kırmızı biber
•½ çay bardağı sirke
•Tuz
Hazırlanışı
Margarini tencereye koyup erittikten sonra, etleri ilave edelim
1-2 sefer karıştırdıktan sonra, ağzı kapalı olarak orta ısılı ateşte pişirmeye başlayalım
Etler suyunu salıpda çekince, birazcık daha kavurup, önceden ayıkladığımız sarımsakları ve arpacık soğanları tencereye ilave edip, 1-2 dk daha kavuralım
Yeterince sıcak su ilavesiyle ağzı kapalı olarak pişirelim
Etler pişince, yeterince tuz ve diğer baharatlarla birlikte sirkeyide ilave edip, bir taşım kaynattıktan sonra ocağı kapatıp, sıcak sıcak servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul