Konu
:
Sac Tava Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sac Tava Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sac Tava Tarifi
Sac Tava Tarifi
Geleneksel Türk yemeklerinden sac kavurma yemeklerinin yeri de bir başkadır hani
Malzemeler
•500 Gr
Kuşbaşı Dana Eti
•10 Adet Sivri Biber
•3 Adet Orta Boy Domates
•1 Adet Küçük Kuru Soğan
•Yarım Paket Margarin
Sac Tava Yapılışı
İlk başta margarini tavamıza koyup eritiyoruz
Daha sonra ufak ufak doğradığımız sivri biberlerimizi ilave ediyoruz
Biraz karıştırıp kavurduktan sonra ufak ufak kıyılmış soğanlarımızıda tavamıza ilave ediyoruz
Soğanlarımız hafif pembeleşinceye kadar karıştırıyoruz
Sonra kabukları soyulmuş ufak ufak doğranmış domatesimizi ilave ediyoruz
Sonra orta derece ateşte biraz daha pişirin
Domatesler yumuşasın
Daha sonra haşladığımız etimizi ilave ediyoruz
Üzerine istediğimiz kadar tuz ve baharatları ekliyoruz
Kısık ateşte pişiriyoruz
Menemen kıvamına geldikten sonra altını kapatıyoruz
Sıcak sıcak servis yapıyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul