Yalnız Mesajı Göster

Sac Tava Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sac Tava Tarifi




Sac Tava Tarifi



Geleneksel Türk yemeklerinden sac kavurma yemeklerinin yeri de bir başkadır hani

Malzemeler

•500 Gr Kuşbaşı Dana Eti

•10 Adet Sivri Biber

•3 Adet Orta Boy Domates

•1 Adet Küçük Kuru Soğan

•Yarım Paket Margarin

Sac Tava Yapılışı

İlk başta margarini tavamıza koyup eritiyoruzDaha sonra ufak ufak doğradığımız sivri biberlerimizi ilave ediyoruzBiraz karıştırıp kavurduktan sonra ufak ufak kıyılmış soğanlarımızıda tavamıza ilave ediyoruzSoğanlarımız hafif pembeleşinceye kadar karıştırıyoruzSonra kabukları soyulmuş ufak ufak doğranmış domatesimizi ilave ediyoruzSonra orta derece ateşte biraz daha pişirinDomatesler yumuşasınDaha sonra haşladığımız etimizi ilave ediyoruzÜzerine istediğimiz kadar tuz ve baharatları ekliyoruzKısık ateşte pişiriyoruzMenemen kıvamına geldikten sonra altını kapatıyoruzSıcak sıcak servis yapıyoruz



Alıntı Yaparak Cevapla