Konu
:
Terbiyeli Haşlama Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Terbiyeli Haşlama Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Terbiyeli Haşlama Nasıl Yapılır
Terbiyeli Haşlama nasıl yapılır
Terbiyeli Haşlama tarifi
Malzemeler :
1 kg Kemikli Koyun veya Kuzu Eti
10 Su Bardağı Su
4 Patates
2 Havuç
7-8 Arpacık Soğanı
1 Küçük Kereviz
1 Çorba Kaşığı Margarin
5-6 Karabiber Tanesi
1 Çorba Kaşığı Un
3 Yumurta
1 Limon Suyu
Tuz
Tarif :
Sebzeleri temizleyip yıkayınız
Patatesi iri parçalar halinde doğrayınız
Kereviz ve havuçları dilimleyin, arpacık soğanları soyun
Eti geniş bir tencereye yerleştirip 10 su bardağı su, parates, havuç, soğan, kereviz, karabiber taneleri ve yarım çorba kaşığı tuzu ekleyiniz
Kısık ateşte etler yumuşayınızcaya kadar 1-1
5 saat pişiriniz
Küçük bir tencerede margarinı eritip unu pembeleşinceye kadar kavurunuz
Karıştırmaya ara vermeden, kaynamakta olan haşlamanın suyundan iki bardak kadar ilave ediniz
Küçük bir kasede 3 yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın ve unlu et suyuna ilave ediniz
Hazırladığınız terbiyeyi haşlamanın üzerine azar azar döküp 2-3 dakika sonra ateşren alınız
Sıcak olarak servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul