Yalnız Mesajı Göster

Tirit Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tirit Nasıl Yapılır




Tirit nasıl yapılır Tirit tarifi

Malzemeler :

Yarım kg et

Yarım kg yoğurt

2 adet soğan

1 Demet maydanoz

1 adet kurutulmuş ekmek

2 çorba kaşığı tereyağı

2 adet defne yaprağı

4-5 diş sarımsak

Tuz, karabiber

Tarif :

Kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti tencereye alınız

Etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavurunuz

Etler suyunu çektiğinde üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave ediniz

Etler yumuşayıncaya basınçlı tencerede pişiriniz

Bayat ekmeği dilimleyiniz

Fırında hafifçe kıtırlaştırınız

2 santimlek kareler halinde kesiniz

Servis tabağına aktarınız

Haşlanan etleri ateşten almadan 10 dk önce tereyağını, tuzu ve karabiberini ekleyiniz

10 dk sonra ateşten alınız

Suları ile birlikte etleri ekmeklerin üzerine boşaltınız

Piyazlık doğranmış soğanları tuz ile ovuşturup acısını çıkartınız

Etlerin üzerine sarımsaklı yoğurdu yayınız

Ardından üzerine üzerine soğanları koyunuz

Maydanoz yapraklarını doğrayıp soğanların üzerine serpiştirdikten sonra servis yapabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla