Konu
:
Tirit Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Tirit Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tirit Nasıl Yapılır
Tirit nasıl yapılır
Tirit tarifi
Malzemeler :
Yarım kg et
Yarım kg yoğurt
2 adet soğan
1 Demet maydanoz
1 adet kurutulmuş ekmek
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet defne yaprağı
4-5 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Tarif :
Kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti tencereye alınız
Etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavurunuz
Etler suyunu çektiğinde üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave ediniz
Etler yumuşayıncaya basınçlı tencerede pişiriniz
Bayat ekmeği dilimleyiniz
Fırında hafifçe kıtırlaştırınız
2 santimlek kareler halinde kesiniz
Servis tabağına aktarınız
Haşlanan etleri ateşten almadan 10 dk
önce tereyağını, tuzu ve karabiberini ekleyiniz
10 dk
sonra ateşten alınız
Suları ile birlikte etleri ekmeklerin üzerine boşaltınız
Piyazlık doğranmış soğanları tuz ile ovuşturup acısını çıkartınız
Etlerin üzerine sarımsaklı yoğurdu yayınız
Ardından üzerine üzerine soğanları koyunuz
Maydanoz yapraklarını doğrayıp soğanların üzerine serpiştirdikten sonra servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul