Konu
:
Çin Usulü Et Yemeği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çin Usulü Et Yemeği Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çin Usulü Et Yemeği Tarifi
Çin Usulü Et Yemeği Tarifi
Çin Usulü Et Yemeği Tarifi, Çin Usulü Et Yemeği nasıl yapılır
Malzemeler
400 gr dana eti (biftek ya da yağsız et)- yarım cm kalınlığında demir 1 lira büyüklüğünde kesilmiş
1 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı nişasta-3 çorba kaşığı soğuk suda eritilmiş
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ (tercihen soya yağı)
1-2 dolmalık biber
Yarım bağ yeşil soğan
1-2 adet havuç
İsteğe bağlı acı sos
Çin Usulü Et Yemeği Yapılışı
Dana etleri tavada yağsız olarak suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurulur
İçine sıvı yağ, havuç, yeşil biberler eklenip az daha kavurulur
Sulandırılmış nişastanın içine sirke ve soya sosu dökülüp karıştırılır, etlere eklenir
2-3 dakika çevrildikten sonra yeşil soğanlar eklenip çok az pişecek kadar karıştırılıp ocaktan alınır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul