10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çoban Kavurma-Yemek Tarifleri
Malzemeler
• 30 gr terayağ (2 çorba k )
• 100 g (2 küçük) soğan
• 750 g koyun eti (kol veya buttan yağsız ve kemiksiz kuşbaşı)
• 10 adet taze soğan
• Tuz, karabiber, kekik
• 1 demet dereotu
• 250 g yoğurt sosu (isteğe bağlı)
• 1/3 su bardağı et suyu
• 1 demet dereotu (iri kıyılmış)
Tarif
Ön hazırlık olarak kuru soğanları ayıklayıp, ikiye bölün Taze soğanları ayıklayın, yaklaşık 5 cm boyunda kesin Dereotunu irice kıyın
Bir tencereye margarini koyup, yağı orta ateşte eritin Yağ kızınca soğanı ve etleri tencereye koyup, ara sıra kanştırarak, orta ateşte 5 dakika pişirin Ateşi kısın 10-15 dakika, etler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirmeye devam edin Bu süre sonunda tencerenin içindeki kuru soğanları çıkarıp atın Taze soğanları ilave edip, ağır ateşte 5 dakika daha pişirin
Tuz, biber ve kekiği ekleyip, son olarak 5 dakika daha pişirin Tencereyi ocaktan alın Dereotunu katıp, karıştırın Tencerenin kapağını kapatın Sıcak bir yerde yemeği 5 dakika demlenmeye bırakın
Bu arada, dilerseniz, ateşe dayanıklı bir kapta, yoğurt sosuna sıcak et suyunu ilave ederek, telle çııpın Ağır ateşte hafifçe ısıtın
Demlenmiş Çoban Kavurmayı, eğer soslu istiyorsanız, önceden ısıtılmış tabaklarda, ısıtılmış yoğurt sosu üzerine koyup, sıcak olarak servis yapın
|
|
|