Yalnız Mesajı Göster

Dana Kroket-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana Kroket-Yemek Tarifleri




Malzemeler
• 60 g (4 çorba k)terayağ
• 125 g (1 su bardağı) un
• 250 ml (1 su bardağı) et suyu
• 400 g dana kıyması
• 3 yumurta
• Tuz
• Taze çekilmiş karabiber
• 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu
• 250 ml ( 1 su bardağı) ayçiçek yağı

Tarif
Ön hazırlık olarak yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın
Küçük bir kapta 60 g (4 çorba kaşığı)margarin ve 60 g (8 çorba kaşığı) un ile bir meyane hazırlayın Bir kenarda ılınmaya bırakın Et suyunu büyükçe bir tencerede bir taşım kaynatın Kıymayı ilave edip karıştırarak, hafifçe kavurun (Kroket tekrar pişeceğinden kıymanın tamamen pişmesine gerek yoktur) Et suyuyla birlikte pişmiş kıyma ile meyaneyi birbirlerine iyice yedirerek kanştırın Ateşi iyice kısın ve yumurta sarılarını ilave edin Tekrar karıştırın ve tencereyi hemen ateşten alın Tuzunu ve biberini katıp, karıştırın Kroket harcını bir kenarda soğumaya bırakın

Harç soğuyunca dilediğiniz büyüklükte ve dilediğiniz biçimde yuvarlayın Kroketleri sırasıyla una, yumurta aklarına ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın Yağ kızınca kroketleri tavaya koyup, zaman zaman alt üst ederek, 7-8 dakika, her tarafları altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin

Dana kroketlerini önceden ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, süsleyerek, sıcak olarak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla