Konu
:
Dana Kroket-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Dana Kroket-Yemek Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dana Kroket-Yemek Tarifleri
Malzemeler
• 60 g (4 çorba k
)terayağ
• 125 g (1 su bardağı) un
• 250 ml (1 su bardağı) et suyu
• 400 g dana kıyması
• 3 yumurta
• Tuz
• Taze çekilmiş karabiber
• 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu
• 250 ml ( 1 su bardağı) ayçiçek yağı
Tarif
Ön hazırlık olarak yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın
Küçük bir kapta 60 g (4 çorba kaşığı)margarin ve 60 g (8 çorba kaşığı) un ile bir meyane hazırlayın
Bir kenarda ılınmaya bırakın
Et suyunu büyükçe bir tencerede bir taşım kaynatın
Kıymayı ilave edip karıştırarak, hafifçe kavurun (Kroket tekrar pişeceğinden kıymanın tamamen pişmesine gerek yoktur)
Et suyuyla birlikte pişmiş kıyma ile meyaneyi birbirlerine iyice yedirerek kanştırın
Ateşi iyice kısın ve yumurta sarılarını ilave edin
Tekrar karıştırın ve tencereyi hemen ateşten alın
Tuzunu ve biberini katıp, karıştırın
Kroket harcını bir kenarda soğumaya bırakın
Harç soğuyunca dilediğiniz büyüklükte ve dilediğiniz biçimde yuvarlayın
Kroketleri sırasıyla una, yumurta aklarına ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin
Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın
Yağ kızınca kroketleri tavaya koyup, zaman zaman alt üst ederek, 7-8 dakika, her tarafları altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin
Dana kroketlerini önceden ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, süsleyerek, sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul