Konu
:
Ciğer Tavası Maydanoslu Arnavut Ciğeri Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ciğer Tavası Maydanoslu Arnavut Ciğeri Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ciğer Tavası Maydanoslu Arnavut Ciğeri Tarifi
Ciğer Tavası Maydanoslu Arnavut Ciğeri Tarifi
Malzeme :
1 adet ciğer
1 demet maydanoz
1 demet yeşil soğan
1,5 bardak zeytinyağı
3 kaşık un
Tuz, kırmızı biber
Yapılışı :
1) Ciğerin düz bir yüzeyde btçağın ucuyla üzerindeki zarı soyunuz
2) Parmak genişliğinde bantlara kesip, kuşbaşı doğ-rayınız
(Arnavut ciğerinde fındık büyüklüğünde doğranır
)
3) Yemeğe yarım saat kala unlayınız
4) Bir tavaya bol zeytinyağı koyup kızdırırız
5) Unlanmış ciğerlerden bir kısım koyunuz
6) Sertleşinceye kadar dokunmayınız
7) Sonra kevgirle karıştırarak kurutmadan kızartınız
8) Bir tencereye alıp hemen tuz ve kırmızı biber ko*yup ağzını kapatınız
9) Sonra servis tabağına yerleştirip kenarlarına doğ*ranmış yeşil soğan ve maydanoz karışımı koyup servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul