Yalnız Mesajı Göster

Baharatlı Bonfile-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Bonfile-Yemek Tarifleri




Malzemeler
• 500 gr bonfile
• 4 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 adet kuru soğan
• 3 diş sarımsak
• 2 adet domates
• 2 su bardağı et suyu
• 1 tatlı kaşığı zerdeçal
• 1 tatlı kaşığı biberiye
• 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
• Tuz? karabiber

Tarif
Dilimlenmiş bonfileleri şeritler halinde kesiniz

Taze soğanları ve sarımsakları ayrı ayrı ayıklayıp, kıyın

Kuru soğanı ayıklayıp, piyazlık doğrayın

Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın

Yayvan bir tenecerede 4 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırıp, kızan yağın içine doğranmış etleri ilave edip, iyice , etleri sulandırmadan harlı ateşte kavurun

Etler renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı, ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun

Daha sonra harcın içine biberiyeyi, zerdeçalı, kırmızı pul biberi, tuz- karabiberi ve doğranmış domatesleri ilave edip, karıştırın

En son içine et suyunu ekleyip, etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte bir taşım pişirin



Alıntı Yaparak Cevapla