Konu
:
Soğanlı Kavurma Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Soğanlı Kavurma Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soğanlı Kavurma Nasıl Yapılır
Soğanlı Kavurma nasıl yapılır
Soğanlı Kavurma tarifi
Malzemeler :
300 gram Arpacık Soğanı
3 Diş Sarmısak
1 kg Dana Eti
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Tatlı Kaşığı Pulbiber
3 Çorba Kaşığı Domates Salçası
2 Su Bardağı Et Suyu
2 Çorba Kaşığı Kekik
Tuz, Karabiber
Tarif :
Soğan ve sarmısağı soyun
Soğanı ikiye bölün
Sarmısağı ezin
Eti (3cm büyüklüğünde) kuşbaşı doğrayınız
Margarini büyük bir tencerede eritin
Eti tencereye alıp kavurup tencereden alınız
Soğan ve sarmısağı aynı tencereye ilave edip kavurunuz
Ardından tekrar eti ekleyiniz
Pul biber, kekik, tuz ve karabiberle tatlandırın
Salçayı ekleyip kavurmaya devam ediniz
Bir miktar et suyunu ilave edip çekmesini bekleyin
Bu işlemi bir iki kere daha tekrar ediniz
Et suyunun kalanını tencereye ekleyiniz
Eti kısık ateşta ve tencerenin kapağını kapatarak 80 dakika kadar pişiriniz
Pişme süresinin sonunda tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın
Kavurmayı tabaklara paylaştırarak servis yapınız
Tavsiye: Bayramdan sonra eti değerlendirmek için malzemeleri değiştirerek tekrar kavurma yapabilirsiniz
Örneğin kavurmaya mantar katabilirsiniz
Bunun için tarifi aynen yukarıda verildiği gibi uygulayıp soğanları kavururken mantarı ilave ediniz
Mantarı kısa süre kavurup eti ekleyiniz
Ardından tarifin kalan kısmını uygulamaya geçebilirsiniz
Kolayca kavurmak Eti kavurmak için kalın tabanlı veya teflon bir tencere kullanın
Bir miktar yağ eritin ve eti ilave edip kavurmaya başlayınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul