Yalnız Mesajı Göster

Arnavut Yahnisi Tarifi-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arnavut Yahnisi Tarifi-Yemek Tarifleri




Malzemeler
  • 1 kuzu ciğeri
  • karabiber
  • 500 gr kuzu eti
  • kırmızıbiber
  • 100 gr mantı hamuru
  • kekik
  • 1 avuç nohut
  • 1 kuzu beyni
  • 1 adet sivribiber
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1-2 arnavut biberi
  • 1 adet soğan
  • 1 pırasa
  • tuz
Yapılışı

Tereyağını bir tencereye alın Kızdırdıktan sonra yemeklik doğranmış soğan ve zar biçiminde doğranmış olan kuzu etlerini tencereye alıp, kavurun İçine yeterince suyu ilave edin Suyunu çektikten sonra akşamdan ıslanmış nohudu tencereye koyun Pişerken küçük kesilmiş ciğer, sivribiber, arnavut biberi ve mantı hamurunu sırayla ilave edin Kısık ateşte birlikte pişirin

Pırasayı yıkayıp, ayıklayın Halka halka doğrayın Tencereye ilave edin Tuz, karabiber, kırmızı biber ve beynini birkaç parçaya bölünmüş olarak tencereye alın 5 dakika daha pişirip, sıcak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla