Yalnız Mesajı Göster

Antep Usûlü Pirinçli Yuvarlama-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Usûlü Pirinçli Yuvarlama-Yemek Tarifleri





Malzeme:

250 gr kıyma
1 su bardağı nohut
1 kg süzme yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
1 yumurta
Tuz,
karabibir,
nane

yapilisi:

Pirinci ıslatıp yıkadıktan sonra robottan geçirin Ardından pirinci çiğ köftelik et, tuz ve karabiberle iyice yoğurun Yuvarlanabilecek bir hamur elde ettikten sonra, ellerinizi sıvı yağ ile yağlayın Hamurdan küçük parçalar kopararak nohut iriliğinde yuvarlayınYuvarlama işlemi bittikten sopra kaynayan tuzlu suda 1-2 taşım kaynatıp süzgece boşaltın Eti, ara ara köpüğünü alarak haşlayın ve haşlanmış nohutu ekleyin Et yumuşa yınca, yuvarlamaları ekleyin Yoğurdu mikserde bir yumurtayla çırpın Yavaş yavaş karıştırarak yemeğe yedirin Üzerine kızdırılmış tereyağı ve nane dökün


Alıntı Yaparak Cevapla