Konu
:
Antep Usûlü Pirinçli Yuvarlama-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Antep Usûlü Pirinçli Yuvarlama-Yemek Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antep Usûlü Pirinçli Yuvarlama-Yemek Tarifleri
Malzeme:
250 gr kıyma
1 su bardağı
nohut
1 kg süzme
yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı
pirinç
1
yumurta
Tuz,
karabibir,
nane
yapilisi:
Pirinci ıslatıp yıkadıktan sonra robottan geçirin
Ardından pirinci çiğ köftelik et, tuz ve kara
biber
le iyice yoğurun
Yuvarlanabilecek bir hamur elde ettikten sonra, ellerinizi sıvı yağ ile yağlayın
Hamurdan küçük parçalar kopararak
nohut
iriliğinde yuvarlayın
Yuvarlama işlemi bittikten sopra kaynayan tuzlu suda 1-2 taşım kaynatıp süzgece boşaltın
Eti, ara ara köpüğünü alarak haşlayın ve haşlanmış
nohut
u ekleyin
Et yumuşa yınca, yuvarlamaları ekleyin
Yoğurdu mikserde bir
yumurta
yla çırpın
Yavaş yavaş karıştırarak yemeğe yedirin
Üzerine kızdırılmış tereyağı ve nane dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul