10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayseri Yağlaması-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
kayseri yağlaması
Malzemeler:
Hamuru icin:
Ben ölcmedim ama 4,5 bardak un önerebilirim
1/2 küp maya
ilik su ve ilik süt
tuz
Hamuru yogurup biraz kabarmasi icin dinlendirelim
iç Harci:
300 gr kadar kiyma
minik minik dogranmis 2 domates(ben konserve pizza domateslerinden kullandim), domates suyu (ben hazir kutuda domates suyu kullandim) domates suyu yoksa iki kasik salcada kullanabiliriz
1 iri kuru sogan
2,3 sivri biber
tuz, karabiber
1/2 cay bardagi kadar sivi yag
maydonoz
1 su bardagi sicak su
(üzeri icin sarmisakli yogurt)
Hazirlanisi:
Sogani minicik dograyalim, yagi da ekleyip kiyma ile kavuralim
Kiyma kavrulunca minicik dogranmis biberleride ekleyelim
Domates soslarini, suyunu, incecik dogranmis maydonozu ve baharatlarida ekleyip bir süre pisirelim
Koyu bir sos elde edecegiz, bu sos piserken, bizde hamurumuzu acalim
Hamuru ufak bezeler halinde alip 25-30 cm capinda acalim ve teflon bir tavada, yagsiz bir sekilde pisirelim
Genisce bir kabin icine pisirdigimiz minyatür yufkayi alalim Üzerine 2,3 kasik kiymali sosdan yayalim Üzerine yine yufka ve sos, böylece istedigimiz kadar bunu devam ettirelim Eger yufkalardan artan olursa ertesi günüde ekmek olarak yeniliyor, cokda lezzetli oluyor
Son olarak servis ederken dileyen üzerine sarmisakli yogurt da dökebilir, tavsiye ederim
|
|
|