Yalnız Mesajı Göster

Genel Pasta Tarifi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Genel Pasta Tarifi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




Genel Pasta Tarifi

Malzemeler:
Pandispanya Hamuru İçin:
4 yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı elenmiş un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 cimdik tuz

Yapılışı:
  • <LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın Aklarına hiç sarı değmemesi gerekiyor, yoksa hamurunuz olmaz<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Aklarını cam yada metal derin bir kapta bir cimdik tuz ile hafif kar haline gelene kadar yüksek hızda mikserinizle çırpın<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Şekerin yarısını ilave edip iyice katı kar haline gelene dek çırpmaya devam edin<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Ayrı bir kapta kalan sekerle yumurta sarılarını kabarıp krema gibi olana kadar çırpın Rengi güzel açık sarı bir renk alacaktır<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Önceden çırptığınız yumurta aklarının içine sarılarını ilave edip düşük hızda ancak karışana dek karıştırın <LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Unu ilave edip tekrar ancak karışacak kadar yavaşça karıştırın Hatta kaşık yada spatula ile yaparsanız daha iyi olur Önceden yumurtaları çırparak ortaya çıkan havayı indirmemeye özen gösterin<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Sıvı yağıda ilave edip hafifçe karıştırın<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Önce yağlanmış sonra unlanıp silkelenmiş yuvarlak pasta kalıbınıza hamuru dökün<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">350F (175C) dereceli fırında kabarıp üstü pembeleşene kadar pişirin Yaklaşık 25-35 dakika arasıHafif ılındıktan sonra kenarlarından bıçakla geçip kalıptan çıkarın soğumaya bırakın

    Not: Bu tarifte kabartma tozu yoktur Kabarması yumurtaların çırpılması ile elde ediliyor Tarife adım, adım uyarsanız çok yumuşak sünger gibi bir pandispanya hamuru elde edebilirsiniz
Kreması:
1 yumurtanın sarısı
7 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
2 su bardağı süt
bir paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
Arzuya göre limon kabuğu rendesi (özell meyveli pasta yapılacaksa)

Yapılışı:
  • <LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Orta büyüklükte bir tencereye yumurta sarisi ve sekeri koyup tel çırpma aleti ile yada çatalla hafifçe çırpın<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Un ve nişastayı da ilave edin Sonra soğuk sütü koyup karıştırın<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Altını açıp orta ısıda koyulaşana dek karıştırarak pişirin
  • Kaynamaya başladıktan 1 dakika kadar sonra altını kapatıp vanilyayı, yağı ve arzuya göre limon kabuğu rendesini ilave edip soğumaya bırakın
Pasta'nın bir araya getirilmesi:
  • <LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Soğumuş olan pandispanya nızı tırtıllı bıçak ile üçe bölün<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Eğer meyveli pasta iste arzuya göre içine dilimlenmiş muz, çilek koyabilirsiniz<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Pastayı koyacağınız yuvarlak tepsi yada tabağa ilk pandispanya parçasını koyup üzerine kremayı koyun (üçe böldüyseniz kremanın yarısını kullanın)<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Eğer konacaksa bir kat muz ,çilek serpiştirin <LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Sonra diğer katıda koyup aynı işlemi tekrarlayın<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">En üst parçayı yerleştirip isterseniz hazır kremşantiyi paket tarifine göre hazırlayıp üstünü kaplayın yada ıspanaklı kek tarifindeki gibi 7 dakikalık krema tarifini hazırlayıp onunla kaplayınİsteğinize göre çilek taneleri ile süsleyin Yada meyveli değilse resimdeki gibi rendelenmiş çikolata serpiştirebilir, yanlarını makineden geçirilmiş cevizle süsleyebilirsiniz
    AFİYET OLSUN
Not:
Kremayı yaparken içine 2-3 yemek kaşığı kakao ekleyerek çikolatalı krema yapabilirsiniz
Pandispanyayı isterseniz daha ıslak olması için süt yada süt-reçel karışımı ile hafifçe ıslatabilirsiniz her katini çok fazla ıslatmayın
Pastayı en az 4 saat kadar buzdolabında soğumaya bırakın yada akşamdan hazırlayın


Alıntı Yaparak Cevapla