Yalnız Mesajı Göster

Pazılı Gözleme Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazılı Gözleme Nasıl Yapılır




Pazılı Gözleme nasıl yapılır Pazılı Gözleme tarifi

Malzemeler :

Yarım kg pazı

Yarım çay bardağı sıvıyağ

1 adet orta boy soğan

200 gr yağsız kıyma

Maydanoz

Tuz, karabiber

3 adet yufka

1 çorba kaşığı tereyağ

Tarif :

Pazı yapraklarını yıkayıp, sularının iyice süzülmesi için kevgirde bekletiniz

Sıvıyağda önce küçük doğranmış soğanı sonra kıymayı kavurunuz

Ardından suyu süzülmüş pazıların sap kısımlarını doğrayıp, kıymalı karışıma ekleyiniz

Bu şekilde 3 dk daha kavurunuz

Bu defa doğranmış pazı yapraklarını ekleyip, kavurmaya devam ediniz

Ateşten almadan 1 dk önce kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyiniz

Ateşten alıp, soğutunuz

Bir yufkayı seriniz

Yufkanın ortasına pazılı karışımdan koyunuz

Yufkanın karşılıklı kenarlarını bohça kapatır gibi kapatınız

Pazılı yufkayı çok az sıvıyağ sürülmüş teflon tavada arkalı önlü pişiriniz

Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayıp, soğutmadan tereyağı sürünüz ve sıcak olarak servis yapabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla