Konu
:
Pazılı Gözleme Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Pazılı Gözleme Nasıl Yapılır
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pazılı Gözleme Nasıl Yapılır
Pazılı Gözleme nasıl yapılır
Pazılı Gözleme tarifi
Malzemeler :
Yarım kg pazı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
200 gr yağsız kıyma
Maydanoz
Tuz, karabiber
3 adet yufka
1 çorba kaşığı tereyağ
Tarif :
Pazı yapraklarını yıkayıp, sularının iyice süzülmesi için kevgirde bekletiniz
Sıvıyağda önce küçük doğranmış soğanı sonra kıymayı kavurunuz
Ardından suyu süzülmüş pazıların sap kısımlarını doğrayıp, kıymalı karışıma ekleyiniz
Bu şekilde 3 dk
daha kavurunuz
Bu defa doğranmış pazı yapraklarını ekleyip, kavurmaya devam ediniz
Ateşten almadan 1 dk
önce kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyiniz
Ateşten alıp, soğutunuz
Bir yufkayı seriniz
Yufkanın ortasına pazılı karışımdan koyunuz
Yufkanın karşılıklı kenarlarını bohça kapatır gibi kapatınız
Pazılı yufkayı çok az sıvıyağ sürülmüş teflon tavada arkalı önlü pişiriniz
Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayıp, soğutmadan tereyağı sürünüz ve sıcak olarak servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul