Konu
:
Çikolatalı Çilekli Pasta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Çilekli Pasta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Çilekli Pasta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Çikolatalı Çilekli Pasta
Malzemeler- Çikolatalı Pasta Kreması
Not: Orijinal tarifin 2 katını yaparak tam 5 su bardaklık krema elde ettim
Aşağıya tarifin orijinalini yazıyorum
Alttaki tarifle yaklaşık 2
5 su bardağı pasta kreması elde edeceksiniz
2 su bardağı süt
4 yumurta sarısı
6 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı mısır nişastası, elenmiş
200 gram bitter çikolata, eritilmiş
40 gram tereyağı, oda sıcaklığında
Yapılışı - Çikolatalı Pasta Kreması
[*]
Büyük bir kabı su ve buzla doldurun ve bir kenara ayırın
Bir kenara da bu kabın içine oturabilecek, orta boyda, hazırladığınız kremayı içine alabilecek büyüklükte bir kap daha ayırın
[*]
Ufak bir tencerede sütü kaynama noktasına getirin
Diğer bir tencerede yumurta sarılarını, şekeri ve mısır nişastasını çırpın
Çırpmaya devam ederken kaynamış sütten azar azar bu karışıma ilave edin
Tamamıyla karıştıktan sonra bu karışımı orta boy bir tencereye aktarıp hiç durmadan çırpmaya devam ederek kaynama noktasına getirin
Kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra çikolatayı ekleyin ve ateşten alıp çırpmaya devam edin
Çikolata tamamen eriyip karıştıktan sonra önceden ayırdığınız orta boy kaba aktarın
[*]
Bu orta boy kabı da daha önceden su ve buzla doldurduğunuz kaba oturtup karışımın ılıması için iyice karıştırın
Krema yaklaşık 60 dereceye geldiğinde tereyağını 3-4 seferde ekleyerek iyice eriyene kadar karıştırın
Tamamıyla oda sıcaklığına gelene kadar buzlu suda oturtup bekletin
[*]
Kremanın üzerine gereceğiniz bir streç filmle birlikte buzdolabında 2 gün boyunca tazeliğini korur
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul