Yalnız Mesajı Göster

Pişmaniye Cheesecake

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pişmaniye Cheesecake




Pişmaniye Cheesecake



Malzemeler ;

•1 paket eti burçak bisküvi
•100 gr eritilip ılıtılmış bitkisel margarin
•2 paket labne peynir ( 200 gr x 2 adet )
•1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
•1 paket vanilya
•3 adet yumurta ( sarısı ve beyazı ayrılmış olmalı )
Hazırlanışı ;
Yaklaşık 25-30 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbı alüminyum folyoyla kaplanırBisküviler mutfak robotunda un haline getirildikten sonra derin bir kaba koyulurÜzerine ılık haldeki margarin aktarılıp hamur haline gelinceye kadar yoğurulurHazırlanan hamur folyo yayılmış kalıba bastırılarak yerleştirildikten sonra buzdolabında bekletilirDiğer taraftan, labne peynir, yumurta sarıları ve toz şeker derin bir kapta, çatal yardımıyla çırpılırVanilya ve krema da başka bir kapta mikserin en yüksek devriyle 2-3 dk kadar çırpılıp peynirli karışıma ilave edilir ve kaşıkla karıştırılırYumurta akları da mikserin önce düşük, sonra yüksek devriyle 8-10 dk kadar çırpılarak beyazlaştırılıp katı hale getirilirKar gibi bembeyaz olan yumurta akı tahta bir kaşıkla yavaş yavaş peynirli karışıma eklenir ve hafifçe karıştırılırBuzdolabındaki hamur çıkarılıp içine bu karışım yayıldıktan sonra üzeri düzeltilirCheesecake derin dondurucuya koyulup en az 7-8 saat ya da bir gece bekletirlirDondurucudan çıkarılıp kalıbın kilidi açılır ve servis tabağına çıkarılırÜzeri pişmaniye veya meyve soslarıyla süslenerek servise sunulurBuzunun biraz çözülmesi için 5 dk kadar beklenip dilimlenerek servise sunulur



Alıntı Yaparak Cevapla