Konu
:
Pişmaniye Cheesecake
Yalnız Mesajı Göster
Pişmaniye Cheesecake
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pişmaniye Cheesecake
Pişmaniye Cheesecake
Malzemeler ;
•1 paket eti burçak bisküvi
•100 gr eritilip ılıtılmış bitkisel margarin
•2 paket labne peynir ( 200 gr x 2 adet )
•1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
•1 paket vanilya
•3 adet yumurta ( sarısı ve beyazı ayrılmış olmalı )
Hazırlanışı ;
Yaklaşık 25-30 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbı alüminyum folyoyla kaplanır
Bisküviler mutfak robotunda un haline getirildikten sonra derin bir kaba koyulur
Üzerine ılık haldeki margarin aktarılıp hamur haline gelinceye kadar yoğurulur
Hazırlanan hamur folyo yayılmış kalıba bastırılarak yerleştirildikten sonra buzdolabında bekletilir
Diğer taraftan, labne peynir, yumurta sarıları ve toz şeker derin bir kapta, çatal yardımıyla çırpılır
Vanilya ve krema da başka bir kapta mikserin en yüksek devriyle 2-3 dk kadar çırpılıp peynirli karışıma ilave edilir ve kaşıkla karıştırılır
Yumurta akları da mikserin önce düşük, sonra yüksek devriyle 8-10 dk kadar çırpılarak beyazlaştırılıp katı hale getirilir
Kar gibi bembeyaz olan yumurta akı tahta bir kaşıkla yavaş yavaş peynirli karışıma eklenir ve hafifçe karıştırılır
Buzdolabındaki hamur çıkarılıp içine bu karışım yayıldıktan sonra üzeri düzeltilir
Cheesecake derin dondurucuya koyulup en az 7-8 saat ya da bir gece bekletirlir
Dondurucudan çıkarılıp kalıbın kilidi açılır ve servis tabağına çıkarılır
Üzeri pişmaniye veya meyve soslarıyla süslenerek servise sunulur
Buzunun biraz çözülmesi için 5 dk kadar beklenip dilimlenerek servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul