Yalnız Mesajı Göster

Lor Peynirli Hanımeli Poğaçası

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lor Peynirli Hanımeli Poğaçası




Lor Peynirli Hanımeli Poğaçası



Kişi Sayısı: 6 Kişilik

Pişirme Süresi: 45 dk

Malzemeler:

• 1 çay bardağı eritilmiş margarin

• 1 çay bardağı sıvıyağ

• 1 çay bardağı yoğurt

• 1 adet yumurta

• 1 yemek kaşığı sirke

• 1 paket kabartma tozu

• 1/2 çay kaşığı tuz

• 7 çay bardağı un

• 1 adet yumurtanın sarısı

• 1 yemek kaşığı çörekotu

• 2 su bardağı lor peyniri

• 1/2 demet maydanoz

• 1 adet orta boy kuru soğan

• 3 çay kaşığı kırmızı pul biber

Yapılışı:

Eritip ılıttığınız margarini ve sıvıyağı yoğurma kabına aktarın Yoğurt, sirke ve yumurtayı ekleyip ka*bartma tozu ve tuzu da atıp karıştırın Unu da ilave edip hamuru pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamurun kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir kıvamda olması ge*rekir
• Hamuru üzeri örtülü halde yaklaşık 30 dakika dinlendirinDiğer taraftan iç harcını hazırlamak için; incecik doğradığınız soğanı, kırmızı pul biberi bir kaseye koyup karıştırın Üzerine yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince doğradığınız maydanozu ve lor peyni*rini katıp tekrar harmanlayın
• Dinlenmiş olan hamurdan ceviz büyüklüğünde 15 adet parça koparın Hamur parçalarını tezgahın üzerinde inceltip pasta tabağı büyüklüğüne getirin
• Hazırladığınız yufkaların üzerine birer tatlı kaşığı peynirli harç koyup hamurları ikiye katlayın
Hamurlan bıçakla üçgen şeklinde parçalara ayırın Üçgen börekleri yağlanmış fırın tepsisine yerleş*tirip üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp kenarlarına çörekotu serpiştirdikten sonra 175 dereceye ayarlı fırında, üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, 45-50 dakika pişirin Fırından çıkarıp ılık ya da sıcak olarak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla