Yalnız Mesajı Göster

Ümit Usta İncirli Çörek Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ümit Usta İncirli Çörek Tarifi




İNCİRLİ ÇÖREK

Ümit Usta

Hamuru için:

100 gr Teremyağ

1/2 su bardağı zeytinyağı

1/2 su bardağı yoğurt

2 çorba kaşığı tozşeker

1 paket kabartma tozu

Alabildiğince un

İç malzemesi:

1 su bardağı kuru incir

1 çorba kaşığı Teremyağ

1 su bardağı (kıyılmış) ceviz içi

1/2 su bardağı su

İçin hazırlanışı; inciri mümkün olduğu kadar ufak doğrayıp 1 çorba kaşığı yağ ve 1/2 su bardağı su ile suyunu çekinceye kadar iyice pişirelim

1 su bardağı cevizi katıp son bir kere karıştırdıktan sonra ocaktan indirip, soğutalım

Un hariç bütün malzemeyi karıştırıp aldığı kadar un ilavesi ile güzel bir hamur yoğuralım

Hamuru 15 dakika dinlendirip yumurta büyüklüğünde parçalar ayıralım

Ayırdığımız hamur parçasını oklava yardımı ile açıp içine yeteri kadar incirli harçtan koyup, istediğimiz şekilde katlayarak yağlanmış fırın tepsisine dizelim

170 °C fırında çok hafif renk alıncaya kadar pişirelim

Fırından çıkar çıkmaz elek yardımı ile pudra şekeri serpip, soğuk olarak servis yapalım

Not: Börek katlama şekilleri: 1-Ay çöreği gibi, 2-Poğaça gibi, 3-Rulo börek gibi katlayıp parmak kalınlığında keserek şekillendirebiliriz



Alıntı Yaparak Cevapla