Konu
:
Ümit Usta İncirli Çörek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ümit Usta İncirli Çörek Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ümit Usta İncirli Çörek Tarifi
İNCİRLİ ÇÖREK
Ümit Usta
Hamuru için:
100 gr Teremyağ
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı tozşeker
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un
İç malzemesi:
1 su bardağı kuru incir
1 çorba kaşığı Teremyağ
1 su bardağı (kıyılmış) ceviz içi
1/2 su bardağı su
İçin hazırlanışı; inciri mümkün olduğu kadar ufak doğrayıp 1 çorba kaşığı yağ ve 1/2 su bardağı su ile suyunu çekinceye kadar iyice pişirelim
1 su bardağı cevizi katıp son bir kere karıştırdıktan sonra ocaktan indirip, soğutalım
Un hariç bütün malzemeyi karıştırıp aldığı kadar un ilavesi ile güzel bir hamur yoğuralım
Hamuru 15 dakika dinlendirip yumurta büyüklüğünde parçalar ayıralım
Ayırdığımız hamur parçasını oklava yardımı ile açıp içine yeteri kadar incirli harçtan koyup, istediğimiz şekilde katlayarak yağlanmış fırın tepsisine dizelim
170 °C fırında çok hafif renk alıncaya kadar pişirelim
Fırından çıkar çıkmaz elek yardımı ile pudra şekeri serpip, soğuk olarak servis yapalım
Not: Börek katlama şekilleri: 1-Ay çöreği gibi, 2-Poğaça gibi, 3-Rulo börek gibi katlayıp parmak kalınlığında keserek şekillendirebiliriz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul