Konu
:
Zeytinli Poğaça-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinli Poğaça-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinli Poğaça-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Zeytinli Poğaça-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri
Malzemeler
• Un 1000 g
• Yumurta 150 g
• Maya 50 g
• Toz şeker 40 g
• Tuz 20 g
• Rendelenmiş kaşar peyniri veya susam isteğe bağlı
• Su 150?200 g
• Zeytin (dilimlenmiş) 150 g
• Beyaz peynir 350 g
Tarif
Unun ortası havuz yapılarak açılır, maya, tuz, toz şeker, yumurta, su ilave edilerek homojen bir şekilde yoğrulur
15 dakika mayalanması için dinlendirilir
Dinlendirme esnasında hamurun üzeri naylon veya nemli bez ile kapatılarak kabuk oluşması önlenir
Dinlendirilen hamur istenilen gramajda kesilerek yuvarlanır ve üzeri kapatılarak 10 dakika daha dinlendirilir
Daha sonra hamurların ortasına elle bastırılarak orta kısmı çukurlaştırılır
Çukur kısmına dilimlenmiş zeytin, karıştırılmış peynir konup kapatılır ve elle bastırılarak poğaça şekli verilir
40°C?de yaklaşık 30 dakika mayalandırılır, daha sonra üzerine yumurta sarısı sürülüp rendelenmiş kaşar peyniri veya susam serpilir ve yaklaşık 230°C?lik fırında 20-25 dakika pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul