Yalnız Mesajı Göster

Oktay Usta Kaymaklı Ayvalı Muzlu Ekmek Tatlısı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oktay Usta Kaymaklı Ayvalı Muzlu Ekmek Tatlısı Tarifi




Kaymaklı Ayvalı Muzlu Ekmek Tatlısı Tarifi

Malzeme Listesi

13 Dilim Tost Ekmeği

1,5 Su B Toz Şeker

2 Su B Su

Yarım Limon

2 Muz

1 Pk Kaymak

Ayva Reçeli

Yeşil Fıstık

Hazırlanışı

Ekmeklerin ortasını çember bir kalıpla çıkartıp tepsiye diziyoruzToz Şeker, su ve limonu küçük bir tencerede büyütüyoruz Tepsiyi ocağın üzerine koyup altını açıyoruz

Kısık ateşte ekmekler ısınınca pişen şerbeti ekmeklerin üzerine döküyoruz 1-2 dakika sonra ocağın altını kapatıyoruz Şerbetin çekmesi için dinlendiriyoruz

Şerbeti çeken ekmeklerin üzerine ayva reçeli sürüyoruz Üzerine muz dilimleri koyuyoruz Muz dilimlerinin üzerine kaymak ve yeşil fıstık koyup soğuduktan sonra servis ediyoruz



Alıntı Yaparak Cevapla