Konu
:
Oktay Usta Kaymaklı Ayvalı Muzlu Ekmek Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Oktay Usta Kaymaklı Ayvalı Muzlu Ekmek Tatlısı Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Oktay Usta Kaymaklı Ayvalı Muzlu Ekmek Tatlısı Tarifi
Kaymaklı Ayvalı Muzlu Ekmek Tatlısı Tarifi
Malzeme Listesi
13 Dilim Tost Ekmeği
1,5 Su B
Toz Şeker
2 Su B
Su
Yarım Limon
2 Muz
1 Pk
Kaymak
Ayva Reçeli
Yeşil Fıstık
Hazırlanışı
Ekmeklerin ortasını çember bir kalıpla çıkartıp tepsiye diziyoruz
Toz Şeker, su ve limonu küçük bir tencerede büyütüyoruz
Tepsiyi ocağın üzerine koyup altını açıyoruz
Kısık ateşte ekmekler ısınınca pişen şerbeti ekmeklerin üzerine döküyoruz
1-2 dakika sonra ocağın altını kapatıyoruz
Şerbetin çekmesi için dinlendiriyoruz
Şerbeti çeken ekmeklerin üzerine ayva reçeli sürüyoruz
Üzerine muz dilimleri koyuyoruz
Muz dilimlerinin üzerine kaymak ve yeşil fıstık koyup soğuduktan sonra servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul