Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Mantı Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Mantı Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır




Tavuklu Mantı – Malzemeler – İçindekiler
İç malzemesi;
1 adet tavul gögsü
yarım su bardağı ceviz
150 gr mantar
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz
Hamur malzemesi;
yarım kilo un
yarım su bardağı su
tuz
Üzeri için;
1 çorba kaşığı tereyağı
yoğurt
pul biber
5 diş sarımsak
yarım kase sıvı yağ
Un, tuz ve suyu bir kapta yoğurun Üzerini örterek dinlenidirin Hamurdan 5 beze yaparak tabak büyüklüğünde açın Aralarını sıvı yağla yağlayarak üst üst koyun Hamuru açın ve kareler kesin İçlerine de tavuk ve mantarla bir iç hazırlayın ve ondan koyun Ve bohça gibi kapatın tepsiye dizin Yarım saat kadar pişirin Çıkınca üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biberli yağ dökerek servis yapabilirsiniz

Tavuklu Mantı Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla