Konu
:
Tavuklu Mantı Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Mantı Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Mantı Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır
Tavuklu Mantı – Malzemeler – İçindekiler
İç malzemesi;
1 adet tavul gögsü
yarım su bardağı ceviz
150 gr mantar
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz
Hamur malzemesi;
yarım kilo un
yarım su bardağı su
tuz
Üzeri için;
1 çorba kaşığı tereyağı
yoğurt
pul biber
5 diş sarımsak
yarım kase sıvı yağ
Un, tuz ve suyu bir kapta yoğurun
Üzerini örterek dinlenidirin
Hamurdan 5 beze yaparak tabak büyüklüğünde açın
Aralarını sıvı yağla yağlayarak üst üst koyun
Hamuru açın ve kareler kesin
İçlerine de tavuk ve mantarla bir iç hazırlayın ve ondan koyun
Ve bohça gibi kapatın tepsiye dizin
Yarım saat kadar pişirin
Çıkınca üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biberli yağ dökerek servis yapabilirsiniz
Tavuklu Mantı Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul