Konu
:
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Yalnız Mesajı Göster
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Pasta ve Hamur İşleri-Farklı mutfaklardan farklı tatlar
Şerbetli ve Sütlü tatlılar
İki Renkli Puding
MALZEMELER:
1kg süt
1çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
2 çay bardağı un
SOS MALZEMELERİ:
4 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı pudra şekeri
100gr margarin
1 adet yumurta
hindistan cevizi
mevsimine göre taze meyvalar(muz,, kiraz kivi, çilek)
YAPILIŞI:
Unu çok az süt ile pürüzsüz kıvama gelene dek çırpalım
sonra kalan sütü ekleyelim
İçine şekeri de koyarak karıştıralım
Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim
Ceylan gözü olunca alalım ocaktan(ceylan gözü muhallabi fokurdayarak ses çıkarır ve üzerinde gözler oluşur, onun adına ceylan göz denir)
Pişen muhallebiyi soğumaya bırakalım, ama arada karıştıralım ki kaymak bağlamasın
Ilınınca oda sıcaklığında bırakılmış 1 kaşık margarini ekleyelim, vanilya koyalım mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım
Sos için yumurta pudra şekeri ve kakaoyu mikserle iyice çırpalım
Margarini ekleyelim köpük köpük olana kadar çırpmaya devam edelim
Kaselere önce bir kepçe beyaz muhallebiyi koyalım üzerine kakaolu karışımdan koyalım
Hindistan cevizi serpelim
Sonra da mevsim meyveleriyle süsleyelim buzdolabında 4 saat bekletelim, sonra servis yapalım dondurma eşliğinde
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul