Yalnız Mesajı Göster

Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar




Pasta ve Hamur İşleri-Farklı mutfaklardan farklı tatlar
Şerbetli ve Sütlü tatlılar
İki Renkli Puding
MALZEMELER:
1kg süt
1çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
2 çay bardağı un
SOS MALZEMELERİ:
4 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı pudra şekeri
100gr margarin
1 adet yumurta
hindistan cevizi
mevsimine göre taze meyvalar(muz,, kiraz kivi, çilek)
YAPILIŞI:
Unu çok az süt ile pürüzsüz kıvama gelene dek çırpalım sonra kalan sütü ekleyelim İçine şekeri de koyarak karıştıralım Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim Ceylan gözü olunca alalım ocaktan(ceylan gözü muhallabi fokurdayarak ses çıkarır ve üzerinde gözler oluşur, onun adına ceylan göz denir)
Pişen muhallebiyi soğumaya bırakalım, ama arada karıştıralım ki kaymak bağlamasın Ilınınca oda sıcaklığında bırakılmış 1 kaşık margarini ekleyelim, vanilya koyalım mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım
Sos için yumurta pudra şekeri ve kakaoyu mikserle iyice çırpalım Margarini ekleyelim köpük köpük olana kadar çırpmaya devam edelim
Kaselere önce bir kepçe beyaz muhallebiyi koyalım üzerine kakaolu karışımdan koyalım Hindistan cevizi serpelim Sonra da mevsim meyveleriyle süsleyelim buzdolabında 4 saat bekletelim, sonra servis yapalım dondurma eşliğinde Afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla