Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Sarma Börek Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Sarma Börek Nasıl Yapılır




Kıymalı Sarma Börek nasıl yapılır Kıymalı Sarma Börek tarifi

Malzemeler :

3 adet yufka

6 çorba kaşığı tereyağı

500 gr az yağlı kıyma

4 adet soğan

1 tatlı kaşığı tuz

2 çay kaşığı karabiber

Yarım demet maydanoz

Sos için :

1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

1 kahve fincanı süt

1 adet yumurta

Tarif :

Soğanları ve maydanozu kıyınız

1 Çorb kaşığı tereyağını eritip, soğanlrı pembeleştiriniz

Kıymayı ekleyip kapağını kapatın ve 2 dk kavurunuz

Tuz ve karabiberi ilave edip, 2 dk daha kavurunuz

Ateşten alıp, maydanozu ekleyerek karıştırınız

Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayınız

Yufkaları üst üste yayıp 4 eşit parçaya bölünüz

5 Çorba kaşığı tereyağını tavada eritiniz

Her bir yufka parçasını yağlayın ve yay şeklindeki kenarına hazırladığınız harçtan ilave ediniz

Harcın dökülmesini önlemek için iki ucunu içe doğru kıvırıp rulo şeklinde sarınız

Aynı işlemi kalan bütün yufka parçalarına tekrarlayınız

Hazırladığınız yufkaları fırın tepsisinin ortasından başlayarak spiral biçimde yerleştiriniz

Sosu hazırlamak için ; 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı, ılık süt ve yumurtayı çırpınız

Hazırladığınız bu sosu tepsideki böreğin üzerine fırçayla sürünüz

Önceden ısıtılmış 200 oC' li fırında yarım saat pişiriniz

Dilimleyerek servis yapabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla