Konu
:
Kıymalı Sarma Börek Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Sarma Börek Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Sarma Börek Nasıl Yapılır
Kıymalı Sarma Börek nasıl yapılır
Kıymalı Sarma Börek tarifi
Malzemeler :
3 adet yufka
6 çorba kaşığı tereyağı
500 gr az yağlı kıyma
4 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
Sos için :
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 kahve fincanı süt
1 adet yumurta
Tarif :
Soğanları ve maydanozu kıyınız
1 Çorb kaşığı tereyağını eritip, soğanlrı pembeleştiriniz
Kıymayı ekleyip kapağını kapatın ve 2 dk
kavurunuz
Tuz ve karabiberi ilave edip, 2 dk
daha kavurunuz
Ateşten alıp, maydanozu ekleyerek karıştırınız
Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayınız
Yufkaları üst üste yayıp 4 eşit parçaya bölünüz
5 Çorba kaşığı tereyağını tavada eritiniz
Her bir yufka parçasını yağlayın ve yay şeklindeki kenarına hazırladığınız harçtan ilave ediniz
Harcın dökülmesini önlemek için iki ucunu içe doğru kıvırıp rulo şeklinde sarınız
Aynı işlemi kalan bütün yufka parçalarına tekrarlayınız
Hazırladığınız yufkaları fırın tepsisinin ortasından başlayarak spiral biçimde yerleştiriniz
Sosu hazırlamak için ; 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı, ılık süt ve yumurtayı çırpınız
Hazırladığınız bu sosu tepsideki böreğin üzerine fırçayla sürünüz
Önceden ısıtılmış 200 oC' li fırında yarım saat pişiriniz
Dilimleyerek servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul