Yalnız Mesajı Göster

Lezzetli Pierogi Tarifi Pierogi Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lezzetli Pierogi Tarifi Pierogi Nasıl Yapılır




Lezzetli Pierogi Tarifi Pierogi Nasıl Yapılır



Malzemeler:
1 yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
3 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı krem peynir
Tuz
Karabiber
Sosu için:
4-5 yemek kaşığı tereyağı
Tarçın
Kuru ya da taze fesleğen
İç harcı:
1- İç harcı için patatesleri haşlayın
2- Haşlanan patatesleri tabağa alın Tuzu, karabiberi ve krem peyniri ekleyerek püre haline getirin
Yapılışı:
1- Derin bir kâseye 2,5 su bardağı unu dökün ve ortasına bir çukur açın
2- Sütü ve tuzu unun ortasına dökün, yumurtayı kırın ve tahta bir kaşık yardımıyla hamur toplanıncaya kadar karıştırın
3- Mutfak tezgâhına un serpin yapışkan hamuru tezgâha alın
4- Bir elinizde hamuru toplarken diğerlinizdeki bıçakla tezgâha yapışan hamuru kazıyın
5- Hamur toplanıncaya kadar aynı işlemi uygulayın
6- Toplanan hamuru 4 eşit parçaya bölün 3 parçayı yoğurduğunuz kaba alarak üzerini örtün
7- Ayırdığınız bezeyi merdane yardımıyla unladığınız tezgâhta olabildiğince ince açın
8- Çay bardağının ağzının unlayın, açtığınız hamurdan daireler kesin Her dairenin ortasına 1-2 çay kaşığı patates harcından koyun ve ikiye katlayarak kapatın
9- Çatalla kenarlarına şekil verip unladığınız tepsiye ya da tabağa dizin
Pişirme:
1- Geniş ve derin bir tencereye 2 litre kadar su koyup kaynatın İçine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin
2- Kaynayan suyun içine hazırladığınız patatesli mantıları atın ara ara kaşırştırarak 10 dakika pişirin
3- Pişen mantıları servis tabağına alın
4- Sos tenceresinde yağı eritin, içine tarçın ve fesleğenleri ekleyerek 1-2 kez karıştırın Sıcak mantıların üzerine dökerek servis yapın

mutfaksirlari



Alıntı Yaparak Cevapla