Konu
:
Lezzetli Patatesli Sosyete Mantısı Tarifi Patatesli Sosyete Mantısı Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Lezzetli Patatesli Sosyete Mantısı Tarifi Patatesli Sosyete Mantısı Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lezzetli Patatesli Sosyete Mantısı Tarifi Patatesli Sosyete Mantısı Nasıl Yapılır
Lezzetli Patatesli Sosyete Mantısı Tarifi Patatesli Sosyete Mantısı Nasıl Yapılır
Malzemeler:
2 adet yufka
3 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
kırmızıbiber
Fırınlarken kullanmak için: 2 yemek kaşığı tereyağı
1 litre su
1 adet et bulyon
1 büyük kase yoğurt
2 diş sarımsak
Yapılışı:
1- Patatesleri kabuklarıyla birlikte haşlayın ve soyarak küçük parçalar halinde doğrayın
2- Tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını alın ve soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar soteleyin
Patatesleri ve baharatları ekleyerek 2 dakika daha kavurarak ocaktan alın
3- Yufkalarınızı üçgen şeklince 4 eşit parçaya bölün
Geniş taraflarına patatesleri koyarak sarın ve gül böreği gibi dolayın
4- Hazırladığınız börekleri fırın tepsisine dizin, açılmamaları için 1’er kürdan takın ve üzerlerine 2 yemek kaşığı tereyağını paylaştırın
200 derece fırında fotoğraftaki gibi kızarıncaya kadar pişirin
5- Tencereye 1 litre suyu alın, içine 1 adet et bulyonu atın ve kaynatın
6- Fırından çıkan böreklerinizi kaynayan et suyuna atın ve 1 dakika kadar suyu çekmesini bekleyin
7- Suyunu çeken börekleri servis tabağına alın, üzerine sarımsaklı yoğurt ve isteğe göre yağda yakılmış kırmızı biber dökerek servis yapın
mutfaksirlari
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul