Konu
:
Böğürtlenli Pandispanya Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Böğürtlenli Pandispanya Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Böğürtlenli Pandispanya Tarifi
Böğürtlenli Pandispanya Tarifi
Malzemeler
3 Yaprak jelatin
Yarım limonun suyu
600 gr böğürtlen
100 gr labne paynir
5 Çorba kaşığı tozşeker
1 Su bardağı süt
1 Çorba kaşığı kirsch veya böğürtlen likörü
2 Çorba kaşığı böğürtlen şurubu
1 Adet pandispanya (ikiye bölünmüş)
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Jelatinleri sıcak suyun içine koyun
Kaşık yardımıyla karıştırıp, eritin
Yarım limonun suyunu jelatinle karıştırın
Böğürtlenleri 250 gramını mikserde püre haline getirin
Böğürtlen püresini labne peyniri ve tozşekerle karıştırın
Erittiğiniz jelatini de bu karışıma ekleyin
Sütün içine kirsch veya böğürtlen likörü ve böğürtlen şurubu koyup, karıştırın
Pandispanyayı böğürtlen şuruplu likörlü sütle ıslatın
Pandipanyaların aralarına böğürtlen püreli krem peyniri yayın
Pastayı bu şeklide 3 saat buzdolabında bekletin
Kreması donmuş pastanın üzerine kalan böğürtlenleri sıralayın
Pudra şekeri serpiştirip, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul