Yalnız Mesajı Göster

Böğürtlenli Pandispanya Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böğürtlenli Pandispanya Tarifi




Böğürtlenli Pandispanya Tarifi

Malzemeler

3 Yaprak jelatin

Yarım limonun suyu

600 gr böğürtlen

100 gr labne paynir

5 Çorba kaşığı tozşeker

1 Su bardağı süt

1 Çorba kaşığı kirsch veya böğürtlen likörü

2 Çorba kaşığı böğürtlen şurubu

1 Adet pandispanya (ikiye bölünmüş)

Pudra şekeri

Hazırlanışı

Jelatinleri sıcak suyun içine koyun

Kaşık yardımıyla karıştırıp, eritin

Yarım limonun suyunu jelatinle karıştırın

Böğürtlenleri 250 gramını mikserde püre haline getirin

Böğürtlen püresini labne peyniri ve tozşekerle karıştırın

Erittiğiniz jelatini de bu karışıma ekleyin

Sütün içine kirsch veya böğürtlen likörü ve böğürtlen şurubu koyup, karıştırın

Pandispanyayı böğürtlen şuruplu likörlü sütle ıslatın

Pandipanyaların aralarına böğürtlen püreli krem peyniri yayın

Pastayı bu şeklide 3 saat buzdolabında bekletin

Kreması donmuş pastanın üzerine kalan böğürtlenleri sıralayın

Pudra şekeri serpiştirip, servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla