10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sodalı Kabaklı Yufka Böreği
Sodalı kabaklı yufka böreği
Malzemeler
►6 yufka
►6 tane kabak, rendelenmiş
►Bir kalıp rendelenmiş beyaz peynir
►1 demet dereotu,
►3 adet yumurta
►2 kaşık yoğurt
►1 5 bardak süt
►1/2 bardak tereyağ-sıvıyağ karışımı
►Tuz, karabiber
►1 şişe maden sodası
Hazırlanışı
Böreğin içi için kabak, peynir, yoğurt, kıyılmış dere otu, 3 yumurta beyazı, yarım yağ ve karabiberi karıştırın Dikdörtgen bir fırın tepsisini yağlayın Tüm bir yufkayı kenarları tepsiden taşacak şekilde yayın Üzerine 3 adet yufka döşeyin Kabaklı harcı 4 yufkadan sonra yayın Kalan 2 yufkayı kabaklı harcın üzerine serin Tepsiye serdiğimiz ilk yufkanın kenarlarını böreğin üzerini örtün Böreği istediğimiz büyüklükte kesin Süt,soda, yumurta sarıları ve kalan yağı iyice çırpın Böreğin üzerine bu harcı dökün Böreği 1 saat buzdolabında dinlendirin Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
|
|
|