Yalnız Mesajı Göster

Sodalı Kabaklı Yufka Böreği

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sodalı Kabaklı Yufka Böreği




Sodalı kabaklı yufka böreği

Malzemeler

►6 yufka

►6 tane kabak, rendelenmiş

►Bir kalıp rendelenmiş beyaz peynir

►1 demet dereotu,

►3 adet yumurta

►2 kaşık yoğurt

►15 bardak süt

►1/2 bardak tereyağ-sıvıyağ karışımı

►Tuz, karabiber

►1 şişe maden sodası

Hazırlanışı

Böreğin içi için kabak, peynir, yoğurt, kıyılmış dere otu, 3 yumurta beyazı, yarım yağ ve karabiberi karıştırın Dikdörtgen bir fırın tepsisini yağlayınTüm bir yufkayı kenarları tepsiden taşacak şekilde yayın Üzerine 3 adet yufka döşeyin Kabaklı harcı 4 yufkadan sonra yayınKalan 2 yufkayı kabaklı harcın üzerine serin Tepsiye serdiğimiz ilk yufkanın kenarlarını böreğin üzerini örtünBöreği istediğimiz büyüklükte kesin Süt,soda, yumurta sarıları ve kalan yağı iyice çırpın Böreğin üzerine bu harcı dökün Böreği 1 saat buzdolabında dinlendirin Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin



Alıntı Yaparak Cevapla