Yalnız Mesajı Göster

Çikolatalı Vişneli Pasta Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı Vişneli Pasta Tarifi




Çikolatalı Vişneli Pasta Tarifi

Malzemeler

15 Kilo vişne

450 ml vişne suyu

180 gr tozşeker

2 Paket puding tozu

750 ml kremşanti

1 Adet 26 santin çapında çikolatalı pandispanya

6 Yemek kaşığı rendelenmiş çikolata

100 gr vişne reçeli(tanesiz)

Hazırlanışı

Vişneleri yıkayın ve çekirdeklerini ayıklayın

12 Adet vişneyi süslemek için ayırın

400 ml vişne suyunu, vanilyalı puding tozu ve 80 gr şekerle pakette verilen tarife göre pişirin

Sıcakken vişneleri ilave edip, soğumaya bırakın

Pandispanyayı tırtıllı bir bıçakla yatay olarak 3 tabakaya kesin

Her tabakaya kalan 50 ml vişne suyunu gezdirin

Reçeli ısıtın ve altta kullanacağınız iki tabakanın üstüne sürün

Kremşantiyi kalan şekerle katı kıvama gelene kadar çırpın

Hazırladığınız kremanın çeyreğini ayırın

Kalanını 4 yemek kaşığı rendelenmiş çikolata ile karıştırın

Vişne reçeli sürdüğünüz pandispanya tabakalarının üzerine vişneli karışım ve kremşanti koyun

Tabakaları üst üste yerleştirin

En üste ayırdığınız krem şantiyi sürün

Kalan kremşanti ile 12 adet vişne taneleri ve kalan çikolata ile süsleyin

Soğuduktan sonra servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla