Konu
:
Çikolatalı Vişneli Pasta Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Vişneli Pasta Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Vişneli Pasta Tarifi
Çikolatalı Vişneli Pasta Tarifi
Malzemeler
1
5 Kilo vişne
450 ml
vişne suyu
180 gr tozşeker
2 Paket puding tozu
750 ml
kremşanti
1 Adet 26 santin çapında çikolatalı pandispanya
6 Yemek kaşığı rendelenmiş çikolata
100 gr vişne reçeli(tanesiz)
Hazırlanışı
Vişneleri yıkayın ve çekirdeklerini ayıklayın
12 Adet vişneyi süslemek için ayırın
400 ml
vişne suyunu, vanilyalı puding tozu ve 80 gr şekerle pakette verilen tarife göre pişirin
Sıcakken vişneleri ilave edip, soğumaya bırakın
Pandispanyayı tırtıllı bir bıçakla yatay olarak 3 tabakaya kesin
Her tabakaya kalan 50 ml vişne suyunu gezdirin
Reçeli ısıtın ve altta kullanacağınız iki tabakanın üstüne sürün
Kremşantiyi kalan şekerle katı kıvama gelene kadar çırpın
Hazırladığınız kremanın çeyreğini ayırın
Kalanını 4 yemek kaşığı rendelenmiş çikolata ile karıştırın
Vişne reçeli sürdüğünüz pandispanya tabakalarının üzerine vişneli karışım ve kremşanti koyun
Tabakaları üst üste yerleştirin
En üste ayırdığınız krem şantiyi sürün
Kalan kremşanti ile 12 adet vişne taneleri ve kalan çikolata ile süsleyin
Soğuduktan sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul