Yalnız Mesajı Göster

İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve Tarifler

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve Tarifler




İç Anadolu Mutfak Kültürü ve Tarifler

konyadan başliyalım özellikle nohutlu yahni

NOHUTLU YAHNİ (KONYA)

Malzemeler:
1 su bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış),
yarım kilogram kemikli koyun eti,
2 baş soğan,
5 su bardağı su,
yeterince tuz

Yapılışı:
Nohudu ve eti yıka, soğanla birlikte tencereye koy Suyu ilave et, ateşe koy Kaynamaya başlayınca yüzüne biriken kefini kevgirle al, kapak ört, hafif ateşte yaklaşık 70-80 dakika et ve nohutlar yumuşayıncaya kadar kaynat Tuz at, beş dakika daha pişir, ateşten al Soğanları çıkar, yahniyi suyuyla sahana yerleştir, sofraya çıkar


Alıntı Yaparak Cevapla