10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve Tarifler
İç Anadolu Mutfak Kültürü ve Tarifler
konyadan başliyalım özellikle nohutlu yahni   
NOHUTLU YAHNİ (KONYA)
Malzemeler:
1 su bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış),
yarım kilogram kemikli koyun eti,
2 baş soğan,
5 su bardağı su,
yeterince tuz
Yapılışı:
Nohudu ve eti yıka, soğanla birlikte tencereye koy Suyu ilave et, ateşe koy Kaynamaya başlayınca yüzüne biriken kefini kevgirle al, kapak ört, hafif ateşte yaklaşık 70-80 dakika et ve nohutlar yumuşayıncaya kadar kaynat Tuz at, beş dakika daha pişir, ateşten al Soğanları çıkar, yahniyi suyuyla sahana yerleştir, sofraya çıkar
|
|
|