Yalnız Mesajı Göster

Yörelerimize Has Yemekler-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yörelerimize Has Yemekler-Yemek Tarifleri




Tantuni- Mersin



KAÇ KİŞİLİK: 8

Malzemeler:

500 gr dana eti

Sıvıyağ

Kırmızı tozbiber

6 lavaş ekmeği

Tuz
Garnitür malzemesi:
4 domates

2 soğan

1 demet maydanoz

Sumak

Tuz

Hazırlanışı:
* Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın

* Sacı ocağın üzerinde kızdırıp çok az sıvıyağ ile yağlayın Eti sacın bir köşesine alın Tahta spatula ile azar azar ortaya çekip kavurun Üzerine çok az sıvıyağ gezdirin Kırmızı tozbiber ve tuz serpip karıştırın

* Garnitür için, maydanozu temizleyip kıyın Domatesi soyup küp küp doğrayın Soğanı temizleyip piyazlık doğrayın Soğana sumak ilave edip bir kapta karıştırın

* Eti lavaşın üzerine şerit şeklinde yerleştirin Garnitür malzemelerini etin kenarına yerleştirip sıkıca dürüm yapın

Tantuni'nin dürüm olarak sarıldığı lavaş ekmeğe Mersin'de 'açık ekmek' diyorlar Açık ekmek, lavaş gibi, ancak biraz daha ince hazırlanıyor Tantuni?yi hazırlarken
et ölçüsü olarak, 1 kişiye 60 gr et düşecek şekilde hesaplayabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla