Konu
:
Yörelerimize Has Yemekler-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Yörelerimize Has Yemekler-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yörelerimize Has Yemekler-Yemek Tarifleri
Tantuni- Mersin
KAÇ KİŞİLİK
: 8
Malzemeler:
500 gr dana eti
Sıvıyağ
Kırmızı tozbiber
6 lavaş ekmeği
Tuz
Garnitür malzemesi:
4 domates
2 soğan
1 demet maydanoz
Sumak
Tuz
Hazırlanışı:
* Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın
Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın
* Sacı ocağın üzerinde kızdırıp çok az sıvıyağ ile yağlayın
Eti sacın bir köşesine alın
Tahta spatula ile azar azar ortaya çekip kavurun
Üzerine çok az sıvıyağ gezdirin
Kırmızı tozbiber ve tuz serpip karıştırın
* Garnitür için, maydanozu temizleyip kıyın
Domatesi soyup küp küp doğrayın
Soğanı temizleyip piyazlık doğrayın
Soğana sumak ilave edip bir kapta karıştırın
* Eti lavaşın üzerine şerit şeklinde yerleştirin
Garnitür malzemelerini etin kenarına yerleştirip sıkıca dürüm yapın
Tantuni'nin dürüm olarak sarıldığı lavaş ekmeğe Mersin'de 'açık ekmek' diyorlar
Açık ekmek, lavaş gibi, ancak biraz daha ince hazırlanıyor
Tantuni?yi hazırlarken
et ölçüsü olarak, 1 kişiye 60 gr et düşecek şekilde hesaplayabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul