Yalnız Mesajı Göster

Doğaba - Hakkari'den Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Doğaba - Hakkari'den Yemek Tarifleri




Doğaba

MALZEMELER

15 su bardağı aşurelik buğday

750 gr kemikli et (kol veya kaburga)

500 gr süzme yoğurt

1 yumurta

1 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı tereyağı

Nane, kekik, kırmızı pulbiber

Tuz

Köfte malzemesi:

500 gr kıyma

1 su bardağı pirinç

YAPILIŞ TARİFİ

Buğdayı akşamdan ıslatın Ertesi gün yıkayıp süzün Orta boy bir

tencerenin yarısına kadar su doldurun Buğdayı ve kemikli eti ilave edip

kısık ateşte pişirin

Köfte için;

pirinci 1-2 saat ıslatın Süzüp robottan geçirin Kıyma, tuz ve baharat

ekleyip yoğurun Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp

elinizi ıslatarak yuvarlayın

Süzme yoğurdu bir kaba alın Yumurta ve unu ekleyip çırpın Biraz su

ekleyip boza kıvamında bir karışım elde edin

Yoğurtlu karışımı etli buğdaya ilave edin Kaynamaya başlayınca köfteleri

ekleyip pişirin Tencereyi ocaktan alın

Tavada 2 kaşık tereyağını kızdırın Tuz ve baharat ekleyip karıştırın

Hazırladığınız sosu yemeğin üzerine gezdirip servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla