Konu
:
Doğaba - Hakkari'den Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Doğaba - Hakkari'den Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Doğaba - Hakkari'den Yemek Tarifleri
Doğaba
MALZEMELER
1
5 su bardağı aşurelik buğday
750 gr kemikli et (kol veya kaburga)
500 gr süzme yoğurt
1 yumurta
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
Nane, kekik, kırmızı pulbiber
Tuz
Köfte malzemesi:
500 gr kıyma
1 su bardağı pirinç
YAPILIŞ TARİFİ
Buğdayı akşamdan ıslatın
Ertesi gün yıkayıp süzün
Orta boy bir
tencerenin yarısına kadar su doldurun
Buğdayı ve kemikli eti ilave edip
kısık ateşte pişirin
Köfte için;
pirinci 1-2 saat ıslatın
Süzüp robottan geçirin
Kıyma, tuz ve baharat
ekleyip yoğurun
Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp
elinizi ıslatarak yuvarlayın
Süzme yoğurdu bir kaba alın
Yumurta ve unu ekleyip çırpın
Biraz su
ekleyip boza kıvamında bir karışım elde edin
Yoğurtlu karışımı etli buğdaya ilave edin
Kaynamaya başlayınca köfteleri
ekleyip pişirin
Tencereyi ocaktan alın
Tavada 2 kaşık tereyağını kızdırın
Tuz ve baharat ekleyip karıştırın
Hazırladığınız sosu yemeğin üzerine gezdirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul