10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ramazan Yemekleri, Fırında Tavuk Butu
Ramazan Yemekleri, Fırında Tavuk Butu
Malzemeler
4-5 diş sarımsak,Yarım su bardağı sıvıyağ,1 çorba kaşığı salça,1 adet domates,4-5 adet sivri biber,1 su bardağı konserve bezelye,1 kilo patates,5 adet tavuk budu,Yeterince su,Alüminyum folyo,Tuz, karabiber
Yapılışı:
Patatesleri soyup, yarım parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin Patates dilimlerini bir kaba alıp, üzerlerine tuz serpin Yağın yarısından fazlasını patateslerin üzerine döküp, patates dilimlerinin yağlanmasını sağlayın
Butların iyi pişmesi için bir yüzlerine bıçakla birkaç yerinden çizikler atın Butlara tuz serpiştirin Kalan yağı butların üzerine dökerek, her tarafına yağın bulaşmasını sağlayın Butların deliklerine sarımsak parçalarını sıkıştırın Butları fırın tepsisine dizin
Kenarlarındaki boşluklara patatesleri sırt sırta yerleştirin Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzerleri hafifçe kızarana dek pişirin Salçayı bir miktar sıcak su ile ezip, tuz ve karabiberini ayarlayın Butların ve patateslerin üzeri hafifçe pembeleştiğinde tepsiyi fırından alarak, üzerine salçalı sosu gezdirin
Domatesi bütün olarak butların ortasına yerleştirin Sivri biberleri butların arasına koyun Konserve bezelyelerini patateslerin üzerine dökün
Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile örterek tepsiyi tekrar fırına sürün Butlar ve patatesler yumuşayana dek orta ısılı fırında pişirin Sosu ile birlikte servis yapın
|
|
|