Konu
:
Biberli Ve Cevizli İspanak Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Biberli Ve Cevizli İspanak Nasıl Yapılır
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biberli Ve Cevizli İspanak Nasıl Yapılır
Biberli ve Cevizli Ispanak Nasıl Yapılır
Ispanağın kök ve saplarını ayıklayın
Yapraklarını birkaç defa sudan geçirerek yıkayın
Içine kabartma tozu ve tuz koyduğunuz kaynar suda 3 dakika haşlayın
Çıkartıp süzün
Soğuyunca kıyın
Malzemeler
500 gram ıspanak,
yarım çay kaşığı kabartma tozu,
2 yemek kaşığı ceviz içi,
1 orta boy soğan,
2 diş sarmısak,
2 çay kaşığı pul biber,
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Ispanağın kök ve saplarını ayıklayın
Yapraklarını birkaç defa sudan geçirerek yıkayın
Içine kabartma tozu ve tuz koyduğunuz kaynar suda 3 dakika haşlayın
Çıkartıp süzün
Soğuyunca kıyın
Ceviz içlerini elinizle küçük parçalara ayırın
Soğanı ve sarmısağı çentin
Bir tavaya zeytinyağını koyup kızdırın
Önce 3 dakika cevizi kavurun
Sonra soğan, sarmısak ve biberi atıp 2 dakika daha kavurmaya devam edin
Kıyılmış ıspanağı ekleyin
Tuz ve karabiberini ayarlayın
Sıcak servis yapın
Arzu ederseniz ceviz yerine dolma fıstığı kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul