Konu
:
Renkli Pilav Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Renkli Pilav Yapımı
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Renkli Pilav Yapımı
Renkli pilav yapımı
İKİ RENKİ PİLAV TARİFİ nasıl yapılır
iki renki safranlı pilav yapımı nasıldır
Değişik iki renki pilav nasıl yapılır
İki Renk Pilav
Gerekli Malzemeler;
300 gr ıspanak
2
5 su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı safran
3 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı kaşar (rendelenmiş)
Süslemek için havuç (julyen usulü doğranmış)
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı;
Ispanakları temizledikten sonra doğrayın
Margarini eritin
Ispanak ve kıyılımış maydanozları soteleyin
Tuz ve karabiberiniz de atın
Pirinçleri yıkadıktan sonra iki tencereye paylaştırın
Birine safran ve tuz diğerine de tuz ilave edip karıştırıp haşlayın
Beyaz pirinci süzüp ıspanaklı karışıma bir kaşık peynir serpip ilave edin
Safranlı pirinci süzüp margarin, tuz ve kaşar peynir ile karıştırın
Önce ıspanaklı pirinci sonra safranlı pirinci fırın kabına üst üste koyun 5 dk kadar fırınlayın ve ters çevirip havuçla süsleyerek servis yapın
BİR BAŞKA PİLAV TARIFI DAHA
Safranlı Pilav tarifi
MALZEMELER :
- 4 su bardağı baldo prinç
- 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin ya da 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı safran
- 7 su bardağı su
- Tuz
YAPILIŞI :
Derin bir kaba koyacağınız 2 su bardağı ılık suyun içine bir çorbakaşığı tuz atın ve tuzlu suda prinçlerinizi 10-15 dakika kadar bekletin
Pirincinizi suda beklettikten sonra bir süzgeç yardımıyla bol suyla yıkayın ve süzün
Bir başka tencerede kaynattığınız 5 su bardağı sıcak suyun içine bir çorba kaşığı safranı atın ve orta ateşte safranın kırmızı rengi suya çıkana (yaklaşık 3-4 dk) kadar safranı kaynatın
Ayrı bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağı eritin ( veya tercihinize göre bir çay bardağı sıvıyağı kızdırın
) Tereyağı eridikten ya da sıvıyağ kızdıktan sonra süzdüğünüz pirinci tencereye atın, pembeleşinceye kadar kavurun
Bir çorba kaşığı tuzu da (dileğinize göre) ekleyere pirinci 10-15 dakika orta ateşde kavurmaya devam edin
Safran kaynayınca pilav tenceresinin üzerinde bir süzgeç yardımıyla süzerek safranlı suyu tencereye dökün
Tüm malzemeyi bir iki kez karıştırıp, tencere kapağını kapatın ve pilavı kısık ateşte pişirmeye alın
Pilav suyunu çekinceye kadar 5-6 dakik, kısık ateşte pilavınızı kapağını açmadan pişirin
Altını kapattıktan sonra tencerenin kapağını açmadan yaklaşık 5 dakika pilavı demlenmeye bırakın
Pilavınız servise hazır
Servis yaparken şekil vermek amacı ile küçük bir çorba kasesinden faydalanabilirsiniz
Önce kaseyi pilav ile doldurup servis tabağına tersini çevirerek pilavı aktarabilirisiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul