Yalnız Mesajı Göster

Şalgam Dolması-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şalgam Dolması-Yemek Tarifleri




Şalgam Dolması

Malzemeler
1 Kilo şalgam
200 gr kıyma
1 Çay bardağı bulgur
1 Adet soğan
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı salça
Reyhan otu
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
  • Kıymayı derin bir kaba alın
  • Soğanı rendeleyip, kıymaya ilave edin
  • Bulgur, sıvıyağ, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın
  • Şalgamları soyup, 5 milim kalınlığında dilimleyin
  • 10 Dakika kadar haşlayın
  • Hazırladığınız harca elinizle köfte şekli verin, şalgam dilimlerinin arasına yerleştirin ve tencereye dizin
  • Üzerine tereyağında kavrulmuş salçayı gezdirin ve su ilave edin
  • Şalgamları yumuşayana dek pişirin
  • Üzerine reyhan otu ilave edip, servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla