Konu
:
Ege Yöresi Keşkek Nasıl Yapılır?
Yalnız Mesajı Göster
Ege Yöresi Keşkek Nasıl Yapılır?
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ege Yöresi Keşkek Nasıl Yapılır?
Ege Yöresi Keşkek Nasıl Yapılır?
düğünlerde pişer bütün kasaba davet edilir bu KEŞKEK yemeği yenir
artı evlere de alınır birde memleketli davetli olduğu gibi orda olan bütün şehir dışından gelen Turist misafirlerede açıktır
günler öncesi Camiden ve Belediye aporlerinden ilan verilir
işte ben bugün sizlerle o meşhur KEŞKEK yemeyini paylaşmak istedim
bu bizim oranın milli yemeyidir
Bu yemek düğünlerde olduğu gibi evlerdede özel pişer
MALZEMELER
1 kg keşkeklik döğme buğday buna aşurelik buğdayda diyebiliriz
1 Tavuk veya kemikli ,yada parça etle de olur
200 gr kadar tere yağ veya sıvı yağda olabilir
tuz
karabiber
YAPILIŞI
Keşkelik buğdayımızı geceden güzelce yıkayıp üzerine 4 parmak çıkacak kadar su ile geceden ıslıyalım
Sabahleyin evde düdüklü olursa tercihimizdir güzel ve çabuk pişmesi açısından
düdüklünün dibine önce etimizi koyarız
akebinde geceden güzelce yıkayıp suya yatırdığımız keşkeklimizi süzmeden
o suyuyla tencereye koyalım ve zaten suyunu çekmiştir onun için gene 4 parmak üzerine çıkacak kadar su koyalım tuzunu koyalım
eyer etimiz yağsızsa az miktarda yağ koyalım
fazla koymuyalım çünkü üstünede yağ yakılacak
ve tenceremizin kapanı kapatalım
önce harlı ateşte bir kaynatıp buhar çıktıktan sonra tencereyi mümkün mertebe çay ocanın en kısında 2-3 saaat kadar pişirelim
tencerenin havasını çıkardıktan sonra bir tahta kaşıkla dinlene dinlene bu keşkeği karıştıralım yani ezelim
ne kadar ezilirse okadar güzel olur bırakın etlerde birbirine girsin özleşsin
öyle lezzetli oluyor özelliği dövülmesinde yani ezilmesinde
sonra
servis yapacağımız zaman üzerine kırmızı biberle tereyağ kızıdırp servis yaparız
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul