Yalnız Mesajı Göster

Ege Yöresi Keşkek Nasıl Yapılır?

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ege Yöresi Keşkek Nasıl Yapılır?




Ege Yöresi Keşkek Nasıl Yapılır?

düğünlerde pişer bütün kasaba davet edilir bu KEŞKEK yemeği yenir

artı evlere de alınır birde memleketli davetli olduğu gibi orda olan bütün şehir dışından gelen Turist misafirlerede açıktır

günler öncesi Camiden ve Belediye aporlerinden ilan verilir

işte ben bugün sizlerle o meşhur KEŞKEK yemeyini paylaşmak istedim

bu bizim oranın milli yemeyidir

Bu yemek düğünlerde olduğu gibi evlerdede özel pişer

MALZEMELER

1 kg keşkeklik döğme buğday buna aşurelik buğdayda diyebiliriz

1 Tavuk veya kemikli ,yada parça etle de olur

200 gr kadar tere yağ veya sıvı yağda olabilir

tuz karabiber

YAPILIŞI

Keşkelik buğdayımızı geceden güzelce yıkayıp üzerine 4 parmak çıkacak kadar su ile geceden ıslıyalım

Sabahleyin evde düdüklü olursa tercihimizdir güzel ve çabuk pişmesi açısından

düdüklünün dibine önce etimizi koyarız akebinde geceden güzelce yıkayıp suya yatırdığımız keşkeklimizi süzmeden

o suyuyla tencereye koyalım ve zaten suyunu çekmiştir onun için gene 4 parmak üzerine çıkacak kadar su koyalım tuzunu koyalım eyer etimiz yağsızsa az miktarda yağ koyalım

fazla koymuyalım çünkü üstünede yağ yakılacak

ve tenceremizin kapanı kapatalım

önce harlı ateşte bir kaynatıp buhar çıktıktan sonra tencereyi mümkün mertebe çay ocanın en kısında 2-3 saaat kadar pişirelim

tencerenin havasını çıkardıktan sonra bir tahta kaşıkla dinlene dinlene bu keşkeği karıştıralım yani ezelim

ne kadar ezilirse okadar güzel olur bırakın etlerde birbirine girsin özleşsin

öyle lezzetli oluyor özelliği dövülmesinde yani ezilmesinde

sonraservis yapacağımız zaman üzerine kırmızı biberle tereyağ kızıdırp servis yaparız

AFİYET OLSUN



Alıntı Yaparak Cevapla