Konu
:
Peynirli Patlican - Çanakkale Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Patlican - Çanakkale Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Patlican - Çanakkale Yemek Tarifleri
PEYNİRLİ PATLICAN
MALZEME:
Kemer patlıcanı 6 adet
Yumurta sarısı 1 adet
Maydanoz 1/2 bağ
Ayçiçek yağı 2 su bardağı
Lor peyniri 250 gr
Tuz
YAPILIŞI:
Patlıcanları, kabuklarını çok az bırakarak alacalı soyun
2 cm
'lik yuvarlak dilimlere ayırın ve her dilimi, birbirinden koparmadan yeniden ikiye yarın
Patlıcanları, üzerine tuz ve su serpip bir süzgece koyarak acısını atması için 15 dakika bekletin
Yıkayıp süzdürün ve kurulayın
Maydanozu ince ince kıyın
Lor peynirini, yumurta sarısını ve maydonuzu ezerek karıştırın
Patlıcanların araları bu harç ile doldurun
Yağı bir tavada kızdırın
Patlıcanları tavaya yerleştirip her iki yanını altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın
Süzdürerek yağdan alıp, üzerine kağıt havlu serilmiş bir tabağa çıkarın
Fazla yağını atan patlıcanları bir servis tabağına aktarıp, sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul