Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Patlican - Çanakkale Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Patlican - Çanakkale Yemek Tarifleri




PEYNİRLİ PATLICAN

MALZEME:

Kemer patlıcanı 6 adet

Yumurta sarısı 1 adet

Maydanoz 1/2 bağ

Ayçiçek yağı 2 su bardağı

Lor peyniri 250 gr

Tuz

YAPILIŞI:

Patlıcanları, kabuklarını çok az bırakarak alacalı soyun 2 cm'lik yuvarlak dilimlere ayırın ve her dilimi, birbirinden koparmadan yeniden ikiye yarın Patlıcanları, üzerine tuz ve su serpip bir süzgece koyarak acısını atması için 15 dakika bekletin Yıkayıp süzdürün ve kurulayın Maydanozu ince ince kıyın Lor peynirini, yumurta sarısını ve maydonuzu ezerek karıştırın Patlıcanların araları bu harç ile doldurun Yağı bir tavada kızdırın Patlıcanları tavaya yerleştirip her iki yanını altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın Süzdürerek yağdan alıp, üzerine kağıt havlu serilmiş bir tabağa çıkarın Fazla yağını atan patlıcanları bir servis tabağına aktarıp, sıcak olarak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla