Konu
:
Karadeniz Yemekleri Taze Bezelye Kayganası
Yalnız Mesajı Göster
Karadeniz Yemekleri Taze Bezelye Kayganası
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karadeniz Yemekleri Taze Bezelye Kayganası
Karadeniz Yemekleri Taze Bezelye Kayganası
Malzemeler
Taze Bezelye (Sultan Bezelye 1/2 kg)
Yumurta (1 tane)
Mısır Unu (Taze, Mevsimlik 2-3 kaşık 100-150 gram)
Sıvıyağ (Kızartacak Kadar 1 çay bardağı)
Yapılışı
Bezelyenin iplikleri ayıklanır Kaynayan tuzlu suda haşlanıp, Süzülür
Üzerine soğuk su dökülür Derince bir kaba 2-3 kaşık mısır unu konur
Yumurta kırılır Bezelye boca edilir Iyice karıştırılır Kızdırılmış tavaya
sıvıyağ konur Bezelyeler tavaya boşaltılıp iyice bastırılır Alt ve üst
kızartılır
Not : Bu tür kızartmalar için özel tavalar kullanılır Derin olan bu
tavaların üzerinde kapakları düz biçimli ve tavanın içene geçecek şekilde
hazırlanmıştır Yiyecekler bozulmadan rahatlıkla çevrilir*
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul