Yalnız Mesajı Göster

Karadeniz Yemekleri Taze Bezelye Kayganası

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karadeniz Yemekleri Taze Bezelye Kayganası




Karadeniz Yemekleri Taze Bezelye Kayganası



Malzemeler

Taze Bezelye (Sultan Bezelye 1/2 kg)

Yumurta (1 tane)

Mısır Unu (Taze, Mevsimlik 2-3 kaşık 100-150 gram)

Sıvıyağ (Kızartacak Kadar 1 çay bardağı)

Yapılışı

Bezelyenin iplikleri ayıklanır Kaynayan tuzlu suda haşlanıp, Süzülür

Üzerine soğuk su dökülür Derince bir kaba 2-3 kaşık mısır unu konur

Yumurta kırılır Bezelye boca edilir Iyice karıştırılır Kızdırılmış tavaya

sıvıyağ konur Bezelyeler tavaya boşaltılıp iyice bastırılır Alt ve üst

kızartılır

Not : Bu tür kızartmalar için özel tavalar kullanılır Derin olan bu

tavaların üzerinde kapakları düz biçimli ve tavanın içene geçecek şekilde

hazırlanmıştır Yiyecekler bozulmadan rahatlıkla çevrilir*



Alıntı Yaparak Cevapla