Konu
:
26 Nisan Kanal D Mutfağım Gaziantep Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
26 Nisan Kanal D Mutfağım Gaziantep Yemekleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
26 Nisan Kanal D Mutfağım Gaziantep Yemekleri
26 Nisan Kanal D Mutfağım Gaziantep Yemekleri
Gaziantep’in yöresel tatlarından Maş Piyazı’nın tarifi
Malzemeler:
500 gr maş
1 orta boy kuru soğan
1 demet maydanoz
5 dal taze soğan
1 su bardağı ceviz
Pulbiber
Limon suyu
Yapılışı:
Yarım kilo maş iyice yıkanıp süzülür
Tencereye alınıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edilerek yumuşayana kadar haşlanır
1 orta boy soğan küçük küçük doğranır
1 demet maydanoz ve 5 dal taze soğan ince ince kıyılır
Haşlanan maşın suyu süzülür ve soğutulur
1 su bardağı ceviz bıçakla küçük küçük kıyılır
Derin bir kabın içine soğuyan maş eklenir
üzerine küçük küçük doğranmış kurusaoğan, kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan ile biraz pulbiber ve tuz ilave edilir
Yarım limonun suyu da eklenir
Kıyılmış cevizin bir tutamı süslemede kullanılmak için ayrılır, kalanı da limon suyu ve zeytinyağı ile beraber diğer malzemelere eklenir
Tüm malzemeler iyice harmanlanır
Servis tabağına alınıp ortasına ayrılan ceviz içi yerleştirilir ve kenarları limon dilimleri ile süslenir
Maş Piyazı- Gaziantep
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul