Yalnız Mesajı Göster

Antep Lahmacunu-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Lahmacunu-Yemek Tarifleri





Malzeme:

Fırından alınmış 5 ekmek hamuru
1 kg yağlı kıyma
1 baş sarımsak
5 adet orta boy domates
3 bağ maydanoz
4 adet sivri biber
1 çorba kaşığı bibier salçası
Karabiber
Tuz

Yapilisi:

Maydanoz, sarımsak ve biber ince kıyılır ÜZerine diğer malzemeler eklenir, hafif cıvık bir harç yapılır
Hazır ekmek hamurları birleştirilir, yoğurulur Hamurdan portakal kadar parçalar alınır, merdaneyle yuvarlak yemek tabağı kadar açılır
Hazırlanan harç hamurun üzerine yeteri kanar konur, yayılır
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurun kenarı kızarana kadar pişirilir


Alıntı Yaparak Cevapla