Konu
:
Gaziantep Yoğurtlu Patates Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Gaziantep Yoğurtlu Patates Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gaziantep Yoğurtlu Patates Tarifi
Gaziantep yoğurtlu patates tarifi
Malzemeler:
1 kg patates
750 gr süzme yoğurt
500 gr parça koyun eti
5 parça ilikli kemik
1 kase nohut1 küçük boy soğan
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam hasbir
1 tutam karabiber
Yapılışı:
500 gr et ve ilikli kemik tencereye alınıp üzerini geçmeyecek kadar su ilave edilir
Köpüğü çıktıkça kaşıkla alınır
1 küçük boy soğan küçük küçük doğranır
Köpüğü alınan ete ilave edilir
1 kase nohut ve 2 çay kaşığı da tuz ilave edilerek pişirilir
Etler suyunu biraz çekmişse üzerini geçecek kadar daha sıcak su ilave edilir
1 kg patates küp küp doğranır
Kızartma tenceresine bol sıvıyağ koyulur ve patatesler hafif sararıncaya kadar kızartılır
İlikli kemikler haşlanan etin içinden çıkartılır
750 gr süzme yoğurt ayrı bir tencereye alınır
Ocağın altı açılır ve zerine 1 yumurta kırılıp devamlı karıştırılarak ılıklaştırılır
Üzerine yemeğin suyundan azar azar eklenerek terbiyenin kıvamı açılır
Kızarmış patatesler etin ve nohutun üzerine ilave edilir
Terbiye de yemeğin içine dökülür
Ocağın altı kapatılır
2 çay kaşığı tuz ve bir tutam karabiber eklenir
Üzrine 1 tutam hasbir avuç içinde ezilerek serpilir
1 yemek kaşığı tereyağı tavada eritilip yemeğin üzerine gezdirilir
Yoğurtlu Patates servise hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul