Konu
:
Ağzı Açık - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Ağzı Açık - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ağzı Açık - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri
Ağzı Açık
Malzemeler:
Hamuru için;
2kg
Un
125 gr
İç yağı
1/2 kg
ayçiçek yağı
1 fincan sirke
1 yemek kaşığı yoğurt
Tuz ve su
İç için;
500 gr
Kıyma veya peynir
8 adet yumurta
1 adet maydanoz
tuz, karabiber
Hazırlanışı: Un , tuz sirke yoğurt ve su karışımı kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur
Yoğrulan hamur iki eşit parçaya bölünür
Beze haline getirilir
Bezeler oklava yardımıyla açılır
Açılan hamurun üzerine eritilmiş iç yağı ve ay çiçek yağı karışımı sürülür
Katlanarak bir tepsiye konulur
Diğer bezeye de aynı işlemler uygulanır
Katlanan bezeler küçük kare parçalar halinde kesilir
Kesilen küçük parçalar oklava ile yuvarlak olarak asılır
Diğer tarafta iç malzemeleri karıştırılır
İç malzemesi açılan hamurun ortasına konulur
Kıymanın ortası görünecek şekilde kenarlar büzdürülerek kapatılır
Yağlanmış tepsiye sıralanır
Tepsi dolduktan sonra karışık yağla üzerleri yağlanır, önceden ısıtılmış fırına tepsiler verilir
Alt ve üst kızarıncaya kadar pişirilir
Biraz soğuyuncaya kadar bekletildikten sonra servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul