Yalnız Mesajı Göster

2011 Dondurmalı Kazandibi Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

2011 Dondurmalı Kazandibi Tarifi




Dondurmalı Kazandibi Tarifi

Dondurmalı Kazandibi Tarifi Resimli
Resimli Dondurmalı Kazandibi Tarifi

Dondurmalı Kazandibi Tarifi
Dondurmalı Kazandibi Tarifi Resimli
Resimli Dondurmalı Kazandibi Tarifi
Tatlıya dondurma ilave ettiğinizde çok güzel oluyor Kazandibi ile dondurmanın karışımı ile oluşan lezzeti mutlaka denemelisiniz Aşağıda dondurmalı kazandibinin tarifini bulabilirsiniz



Dondurmalı kazandibi için gerekli malzemeler:
250 gram tavuk göğsü
5 su bardağı süt
1 litre krema
1 su bardağından 1 parmak fazla tozşeker
1 çorba kaşık tepeleme nişasta
Dondurmalı kazandibinin yapılışı:
Tavuğu 35 dakika süreyle haşlayın
Diğer taraftan süt, krema ve tozflekeri bir tencereye alarak oca¤a oturtun
Tavuk haşlandıktan sonra sudan alıp blendere koyun
Ocaktaki sütten 2 kepçe alarak üzerine ekleyin
Birlikte çektikten sonra yeniden ocaktaki süte ilave edin
Kaynama noktasına geldiğinde soğuk suyla açtığınız nişastayı üzerine ekleyin
2-3 dakika daha pişirilip, kazandibi kokusunu sağlamak için hafifçe dibinin tutmasını sağlayın
Daha sonra uygun bir tepsiye bir parmak kalınlığında döküp, yayın
Tepsiyi ocak üzerine koyup yüksek ateşte muhallebinin altını iyice karamel rengini alana kadar piflirin
Bu sırada tepsiyi çevirerek her yerinin piflmesini sağlayın
Kazandibini 1 gün süreyle buzdolabında soğumaya bırakın
Servis için kare şeklinde kesip tabaklara alın
Üzerine arzunuza göre dondurma ekleyerek servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla