Yalnız Mesajı Göster

Mıklama - Çorum'dan Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mıklama - Çorum'dan Yemek Tarifleri




MIKLAMA

MALZEME:

Ispanak 750 gr

Katı yağ 3 çorba kaşığı

Soğan 2 adet

Yumurta 5 adet

Pastırma 150 gr

Tuz

YAPILIŞI:

Ispanakları ayıklayıp yıkayın Süzdürerek ince ince doğrayın Soğanı rendeleyin Çemenlerini ayıklayıp pastırmaları küçük kareler biçiminde doğrayın Yağı tavada eritin Yağ kızınca soğanları içinde biraz yumuşayıncaya kadar kavurun Pastırmaları katıp, 3 dakika soğanlarla birlikte kızartın Kavrulmuş soğan ve pastırmalara ıspanağı ekleyin Kapağını kapatıp, ıspanaklarr suyunu verinceye kadar orta atşte pişirin Kapağı kaldırıp tuzu serpin Suyunu çekinceye kadar yaklaşık 3-4 dakika kavurun Ispanağın ortasında kaşığın tersi ile 5 yuva açın Bu yuvalarayumurtaları kırın Yumurtaları, beyazı katılaşıp sarısı hafif sulu kıvama gelinceya kadar pişirin Ateşten alıp, sıcak olarak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla