Konu
:
Duvakli Hindi Şepitli Hindi - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Duvakli Hindi Şepitli Hindi - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Duvakli Hindi Şepitli Hindi - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri
DUVAKLI HİNDİ (ŞEPİTLİ HİNDİ)
MALZEME:
Hindi 1 adet
Tuz 1 çay kaşığı
Un 2 su bardağı
Su Yeterince
YAPILIŞI:
Hindi üzerini örtecek kadar su ilave edilerek haşlanmaya bırakılır
Şepitler için un, tuz ve su karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır
Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp, 30-35 cm
çapında şepitler açılır
Sacda yağsız olarak iki tarafı kızartılır
Haşlanan hindinin suyu başka bir tencereye alınır
Kaynamış hindi suyuna şepitler batırılıp tabağa açık şekilde yerleştirilir
Arasına bir parça hindi eti konulup katlanır ve hemen servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul