Yalnız Mesajı Göster

Duvakli Hindi Şepitli Hindi - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Duvakli Hindi Şepitli Hindi - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri




DUVAKLI HİNDİ (ŞEPİTLİ HİNDİ)

MALZEME:

Hindi 1 adet

Tuz 1 çay kaşığı

Un 2 su bardağı

Su Yeterince

YAPILIŞI:

Hindi üzerini örtecek kadar su ilave edilerek haşlanmaya bırakılır Şepitler için un, tuz ve su karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp, 30-35 cm çapında şepitler açılır Sacda yağsız olarak iki tarafı kızartılır Haşlanan hindinin suyu başka bir tencereye alınır Kaynamış hindi suyuna şepitler batırılıp tabağa açık şekilde yerleştirilir Arasına bir parça hindi eti konulup katlanır ve hemen servis yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla