Konu
:
Adana Usulü Kömeç Lapası Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Adana Usulü Kömeç Lapası Nasıl Yapılır
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Adana Usulü Kömeç Lapası Nasıl Yapılır
Adana usulü Kömeç Lapası nasıl yapılır
Malzemeler
1/4 bulgur, 1/2 ince kıyılmış kömeç, l baş sarımsak, l kaşık tereyağı, 1/2 kg
yoğurt, l kaşık salça, yeterince tuz ve pul biber
Hazırlanışı: Salça ve yağ ile kömeç iyice kavrulur
Üzerine bulgur eklenir
1-2 dakika sonra üzerini örtecek kadar su eklenerek pişmeye bırakılır
Pişen yemek servis tabağına alındıktan sonra üzerine dövülmüş sarımsak ve yoğurt karışımı dökülür
Tereyağı ise bir tavada eritilerek yemeğin üzerine dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul