Yalnız Mesajı Göster

Adana Usulü Kömeç Lapası Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Adana Usulü Kömeç Lapası Nasıl Yapılır




Adana usulü Kömeç Lapası nasıl yapılır

Malzemeler 1/4 bulgur, 1/2 ince kıyılmış kömeç, l baş sarımsak, l kaşık tereyağı, 1/2 kg yoğurt, l kaşık salça, yeterince tuz ve pul biber

Hazırlanışı: Salça ve yağ ile kömeç iyice kavrulur Üzerine bulgur eklenir 1-2 dakika sonra üzerini örtecek kadar su eklenerek pişmeye bırakılır Pişen yemek servis tabağına alındıktan sonra üzerine dövülmüş sarımsak ve yoğurt karışımı dökülür Tereyağı ise bir tavada eritilerek yemeğin üzerine dökülür



Alıntı Yaparak Cevapla